Mevlüt Çavuşoğlu: THY'ye yönelik mesnetsiz iddialar üzücü

Polonyalı mevkidaşı Rau ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, THY'nin mültecileri Belarus'a taşıdığı iddiasının üzücü olduğunu söyledi ve Polonya'dan teknik ekiplerin Türkiye'ye gelmesini teklif etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile telefonda Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci krizini ele aldı.

Anadolu Ajansı'nın Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre Çavuşoğlu, “Sorunun bir tarafı olmamasına rağmen Türkiye’nin sorunun bir parçası olarak gösterilmeye çalışılmasından, bu çerçevede Türkiye ve Türk Hava Yolları'na (THY) yönelik mesnetsiz iddialardan duyulan üzüntüsünü” dile getirdi.

Türkiye'nin bu iddiaları reddettiğini belirten Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşına bu iddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereğini ifade etti ve bunun için Polonya’dan teknik ekiplerin Türkiye’ye gelmesi teklifinde bulundu.

Binlerce mülteci günlerdir Belarus'tan Polonya'ya geçmek için sınırda bekliyor. Alman basınındaki bazı haberlerde THY'nin mültecileri Belarus'a taşıdığı iddia edilmişti.

Alman Federal Polis Sendikası Başkanı Heiko Teggatz, mültecilerin THY ve Rus havayolu şirketi Aeroflot’un seferleriyle Belarus’a getirildiğini öne sürmüştü.

THY ise iddiaları reddetmiş ve “Ortaklığımız, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarda uluslararası otoriteler ile iş birliği içerisinde, tüm güvenlik hassasiyetlerini dikkate almakta ve operasyonlarını bu ölçüde gerçekleştirmektedir. Medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yapmıştı.