Metrodaki saldırgana 11 yıl hapis

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda, elindeki kesici aletle tehditler savuran Emrah Yılmaz için 11 yıl hapis kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda 24 Kasım 2021 tarihinde tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı'yı kesici aletle tehdit ve hakaret eden Emrah Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, geçen celse tahliye olan sanık Emrah Yılmaz katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

Sanık Emrah Yılmaz, 'hakaret', 'silahla tehdit', 'kasten yaralama' ve 'halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit' suçlarından 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

MAHKEME İNDİRİM UYGULAMADI

DHA'da yer alan habere göre, sanık Emrah Yılmaz savunmasında, "Her şeyden önce görüntülerde eksiklik var. Olayın başlangıç anı yok. Sadece sonu var. Ben şu an bundan yargılanıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçların bir kısmını kabul ediyorum. Hakaret ve silahlı tehdidi kabul ediyorum" dedi. Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı'nın kendisine saldırdığını öne süren Yılmaz, darp suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, Emrah Yılmaz hakkında hakaret suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, silahlı tehdit suçundan 5 yıl 3 ay, Nilgün Mihdiye Damgacı'ya karşı 'kasten yaralama' suçundan 6 ay, 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçundan 4 yıl olmak üzere toplam 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme sanığın haksız bir hareketinin bulunmadığı kanaatine vararak haksız tahrik indirimi uygulamadı. Ayrıca sanığın olumsuz adli sicil kaydı, pişmanlık göstermemesini dikkate alan mahkeme, takdir indirimi de uygulamadı. (HABER MERKEZİ)