Metrodaki saldırı için güvenlik görevlisine 'görevi ihmal' davası

Kasım ayında Kadıköy-Tavşantepe metrosunda elindeki bıçakla kadınlara saldıran Emrah Yılmaz'ın metroya bıçakla binmesi hakkında iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda, S. D.'nin Emrah Yılmaz tarafından bıçakla saldırıya uğradığı olayda, metro güvenlik görevlisi Okan Beşikçi hakkında 'Görevi ihmal' suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

DHA'nın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırgan Yılmaz'ın Huzurevi Metro İstasyonu'nda turnikelerden geçtikten sonra metal kapı dedektöründen giriş yaptığı sırada güvenlik kabininde olması gereken Okan Beşikçi'nin yerinde olmadığı belirtildi. Güvenlik kabininin boş olması nedeniyle, bıçakla geçen Emrah Yılmaz'ın durdurulamadığı belirtilen iddianamede, Beşikçi'nin turnikelerin yanında elinde bulunan cisimle meşgul olduğu bildirildi. İddianamede incelenen kamera görüntülerinde görevlinin elinde ya da güvenlik masası üzerinde el dedektörünün de olmadığı yer aldı.

İddianamede, Bostancı istasyonunda duran trenden inen yolcuların bilgilendirmesi üzerine olayı ilk olarak öğrenen özel güvenlik görevlisi Ünal Aygenoğlu ile sorumlu güvenlik şefi Ahmet Küçük'ün de ifadelerine başvurulduğu belirtildi. Her iki metro görevlisi ifadelerinde, istasyonlarda turnikelerden geçen yolcuların ilk olarak kapı dedektörlerinden geçtikleri, sinyal vermesi halinde durduklarını belirttiler. Kapının sinyal vermesi halinde yolcular ve üzerlerindeki eşyaların bu kez el dedektörleri ile arandıkları bildirildi. Olayda kapı dedektörünün ışığının yanmasına rağmen, güvenlik görevlisinin kapı önünde durmayarak görevini ihmal ettiği ve bıçaklı saldırganın girmesine engel olmadığı da meslektaşları tarafından ifade edildi. 

Bilirkişi raporunun da görevi ihmal suçunu ortaya koyduğu belirtilen iddianamede, Okan Beşikçi'nin idari olarak da üst sınırdan 2 yevmiye ile cezalandırıldığı vurgulandı. Beşikçi'nin ifadesinde, saldırgan Yılmaz'ın normal yolcular gibi kartını basarak turnikelerden geçtiği, metal kapı dedektörünün hiçbir şekilde bıçağa duyarlı olmadığı ve sinyal vermediğini ileri sürdü. Beşikçi, cihaz sinyal vermiş olsaydı saldırganı durdurabileceğini belirterek, HES kodu uygulaması yaptığı için turnikelerin yanında durduğunu ifade etti. Beşikçi suçlamayı kabul etmediğini söyledi. 

Görevlinin yolcuların can ve mal güvenliğini sağlama konusunda görevinin gereklerini yapmakta ihmal gösterdiği ifade edildi, 'Görevi ihmal' suçundan yargılanması istendi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler metro emrah yılmaz