Metroda kadınlara bıçaklı saldırı

Bostancı Metro Durağı'nda trendeki bir kadın, Emrah Yılmaz'ın bıçaklı saldırısına maruz kaldı. Daha sonra tekrar trene binen erkek araya giren kadına saldırmaya çalıştı. Fail, tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda elinde bıçak olan Emrah Yılmaz, bir kadına ve araya giren diğer bir kadına saldırdı.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Yılmaz, "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcı Fatmagül Yörük, saldırganın tutuklanması istenilen sevk yazısında "Tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırı" ifadelerini kullandı.

OLAY

Akşam saatlerinde Bostancı Durağı'nda bekleyen trende Yılmaz, elindeki bıçakla hakaretler ederek bir kadına saldırdı ve trenden indi. Daha sonra tekrar trenin kapısında bekleyen Yılmaz, saldırdığı kadını yanına çağırdı. Bu sırada saldırgan, araya giren ve elindeki bıçağı bırakmasını isteyen başka bir kadına da bıçağı salladı, “Suratını keserim senin” diyerek tehdit etti.

Tren kapılarının kapanmasının ardından saldırgan olay yerinden uzaklaştı.

20 SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Polis saldırganın görüntüsünü paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y. (32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde 20 adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "24 Kasım günü bir erkek şahsın Kadıköy Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği şeklindeki eylemin metroda bulunan bir vatandaş tarafından kameraya çekilip sosyal medyada paylaşıldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak ilgili kolluk birimine şüphelinin yakalanması ve diğer delillerin toplanması yönünde talimat verilmiştir. Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır. Şüpheli bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN DERYA YANIK'TAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yanık, "İstanbul'da bir metroda dün yaşananlar bugünün önemini bize bir kez daha gösterdi. Toplumun tüm kesimleri sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddete hep birlikte 'dur' demeden bu mücadelede sonuç almamız mümkün değil. Bize ve bizim kültürümüze tamamen yabancı olan bu şiddet döngüsünü kırmak için gencinden yaşlısına, farkındalık en önemli silahımız. Gelin, şiddete hep birlikte 'dur' diyelim" dedi.

Trendeki bir yolcunun cep telefonuyla kaydettiği saldırı anı sosyal medyada paylaşıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan 20 suç kaydı olan Yılmaz'ın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Yılmaz, saldırıda kullandığı ekmek bıçağını biletmek için yanında taşıdığını öne sürdü. Saldırdığı kadınlardan Semanur D. ve annesinin kendisine hakaret ettiğini savunan Yılmaz, kendisine döner tekme atıldığını iddia etti. Yılmaz, "50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak amacıyla bıçak gösterdim" dedi.  (HABER MERKEZİ)