VİDEO

Metroda bıçaklı saldırıya uğrayan S.D.: Güvenlik ihmali var

DUVAR - İstanbul'da metroda E.Y. adlı erkeğin bıçaklı saldırısına uğrayan S.D. konuştu. Saldırının 'maske' tartışmasıyla başladığını ifade eden S.D, güvenlik görevlilerinin yardım etmediğini söyledi.

S.D., saldırganın önce maskesi tam kapalı olmayan bir kadına laf attığını söyledi. Maskesi tam kapalı olmayan kadın "Cildim yara, hava alması gerekiyor, özür dilerim" demesine rağmen E.Y. küfür ve hakaretler ederek kadına saldırıda bulundu. S.D. olayı şöyle anlattı:

"Saldırgan önce peçeli bir kadına maskesi burnuna indiği için laflar söylemeye başladı. Başta aldırış etmedik. Daha sonra kadına hakaret etmeye başlayınca ben de adamı uyardım. Bu sefer bana saldırdı, hakaretler etti, vurmaya çalıştı. O sırada metroda arbede çıktı. Saldırgan anneme de saldırınca çok korktum ve daha da sinirlendim. O sırada ekmek bıçağı çıkardı üzerimize yürüdü. İnsanlar yardım etmeye çalıştı ama bıçakla saldırınca kimse bir şey yapamadı.” 

Olay sırasında güvenlik görevlilerinin de herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirten kadın, “Olay bittikten sonra gelen güvenlik görevlisinden de şikayetçi oldum. Bu ihmale kim neden oluyorsa onlardan da şikayetçi olacağım. O saldırgan umarım tutuklu yargılanır ve cezasını çeker” şeklinde konuştu. (DHA)