Messi'den yeni rekor geldi

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, kulüp tarihininin La Liga'da en çok maça çıkan futbolcusu unvanını kazandı. Ancak golle gelen rekor Barcelona'yı rahatlatmaya yetmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barcelona'da İspanya liginde en çok forma giyen futbolcu unvanı Xavi'den Messi'ye geçti. LaLiga'da 17. sezonunu yaşayan 33 yaşındaki futbolcu, 24. haftada oynanan Cadiz maçıyla birlikte bu alandaki yeni rekorun sahibi oldu.

13 Şubat'ta oynanan Deportivo Alaves mücadelesiyle LaLiga'daki 505. maçına çıkarak Xavi'yi yakalayan Messi, Cadiz karşılaşmasında bu sayıyı 506'ya çıkardı ve Barcelona adına LaLiga tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu unvanını elde etti.

Messi karşılaşmada attığı golle de, kariyerinde ligde yer alan 38. farklı takıma gol atma başarısını gösterdi. 

LA LİGA DA ZORA GİRDİ

Ancak Messi'nin kişisel başarısı ligde zirveden uzaklaşan takımını rahatlatmaya yetmedi. Mücadele 1-1 eşitlikle sona ererken, Barça ligde 47 puanla 3. sırada kaldı. Bu sonucun ardından 'LaLiga'ya da güle güle' başlığını atan Marca, hafta içi PSG'ye farklı mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'nden elenme noktasına gelen Barcelona'nın ligde de lider Atletico Madrid'in 8 puan gerisine düştüğüne dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)