VİDEO

Melikşah Altuntaş: Önyargılar beni tedirgin etmiyor, korkmuyorum

Melikşah Altuntaş'ın ilk kitabı 'Arkada Yaylılar Çalıyor' Holden Kitap tarafından yayınlandı. Altuntaş'la edebiyat, sinema ve yazarlık üzerine konuştuk.

İSTANBUL - Senarist ve sinema yazarı Melikşah Altuntaş'ın ilk kitabı Arkada Yaylılar Çalıyor kısa süre önce okuyucuyla buluştu. Altuntaş, kitabını anlattı, merak edilen soruları yanıtladı.

Altuntaş, kitabın ortaya çıkışının imposter sendromundan kurtulmasıyla başladığını söylüyor. Kitabın 'kayıp, yas, geride kalma' ile ilgili olduğunu ifade eden Altuntaş, 'ikame bir çocuk' olarak dünyaya geldiğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

"Bir yas evine doğdum ve hayatımın çok önemli bir kısmı o duyguyu anlamaya çalışarak geçti. Ve özellikle son birkaç yıldır üzerine çok çalıştığım bir şey bu. Psikolojik destek alarak... Üzerinde çalıştığım bir temaydı ve çok okuduğum, çok izlediğim, çok ilgimi çeken bir alandı. Aslında yas duygusunu ve yas tutabilme gücünü tamamen yaşadığım bir döneme eşlik etti bu kitap."

'TÜRKİYE'DE YAŞAMANIN BİR AVANTAJI...'

Kitapta her öyküye eşlik eden fotoğrafların önemine dikkat çeken Altuntaş, bunun sinema-senaryo yazarlığı kökenine dayandığını belirtiyor. Olayları ve durumları, sahneleri ve özneleri görerek yazma eğilimi olduğunu söyleyen Altuntaş şunları ifade ediyor:

"Mekanlar ve gündelik hayatın sıradanlığı dikkatimi çeken bir şey olduğu için çok eskiden beri ilgilendiğim bazı temalar vardı. Mesela büyüme hikayeleri, ergenlikte yaşanılan bazı travmatik olaylar ya da kayıp, yas gibi temalar ya da çok daha eğlenceli başka bazı temalar... O temaların günlük hayatla çok ilgisi var ve hiçbiri olağanüstü durumlar değil. Fotoğrafların çoğu ya halihazırda çektiğim görsellerin o öykülerle yan yana gelmiş hali ya da o öykülerin içindeki hissiyata dayalı kareler oldu."