Mehmet Metiner: Gözünüz kör, kalbiniz taş...

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, son yazısında "Kendimizi büyük gördükçe başkalarını küçük görmelerimiz çoğalıyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak yazarı, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, dün yayınlanan 'Büyük Cihada Dönüyoruz' başlıklı yazısında "Nefsimizle beraber büyüdükçe gördük ki kıskançlıklarla başlayıp kişisel güç ve iktidar devşirme oyunlarına varan hırslarımızla kendimizden başka bir şeye dönüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Metiner'in söz konusu yazısından bazı bölümler şöyle oldu:

"Nefsimizle beraber büyüdükçe gördük ki kıskançlıklarla başlayıp kişisel güç ve iktidar devşirme oyunlarına varan hırslarımızla kendimizden başka bir şeye dönüşüyoruz. Suretimiz belki değişmiyor ama siretimiz başkalaşıyor. Dilimiz belki değişmiyor ama kalbimiz başka türlü atıyor. Hırslarımız akıllarımıza galebe çaldıkça yüreğimiz göçüp gidiyor. Nefsimiz büyüdükçe böbürlenmelerimiz artıyor. Kendimizi büyük gördükçe başkalarını küçük görmelerimiz çoğalıyor. Büyümek için başkalarını küçültmek gerektiğine inandıkça, belki büyüme imkanına kavuşuyoruz ama ruhen ve kalben küçülüyoruz, alçalıyoruz.

Büyüdükçe anladım ki nefsini büyük görenler küçük adamlardır. Nefsi Firavun olandan Musa çıkmaz. Küçük adamların fitnesi de pek büyük, pek yaman olur bilesiniz. Büyük cihada hepimizin dönme vaktidir. Birbirimizi büyüterek büyüdüğümüzde içimizdeki küffarı da yenmiş oluruz. Kendimizle sınanıyoruz şimdilerde. Bu sınavdan başarıyla çıkarsak, sırtımız yere gelmez. Gayrısı hüsran olur, biline!" (HABER MERKEZİ)