Metiner'den AK Parti'ye: HDP'yi PKK ile bir tutmak doğru mu?

Geçtiğimiz günlerde partisine seslenerek "HDP konusunda bir karar vermelerini" isteyen AK Partili Mehmet Metiner, "HDP’yi PKK ile bir tutup eleştirmek doğru mu?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altılı Masa'yı eleştirirken HDP'yi 'terör örgütünün ayağı' olarak lanse eden AK Parti'den çıkan farklı ses başörtüsü düzenlemesi için HDP'yi ziyaretinin ardından partiden farklı sesler gelmeye devam ediyor.

AK Partili Mehmet Metiner, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HDP ziyaretiyle ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu. Sabah saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Metiner "HDP ile diyalog-işbirliği içine girmek şayet, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun bir gereği ise, o vakit HDP’yi PKK ile bir tutup eleştirmek, dahası HDP ile diyalog -işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu? Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?" dedi. 

AK PARTİ'DE HDP ZİYARETİ YORUMLARI

Metiner iki gün önce de partisine seslenmiş ve 'karar verme' çağrısında bulunmuştu: "AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…"

AK Partili Şamil Tayyar da Metiner'in önerisine katılarak "Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız" demişti. 

Metiner, HDP'yi hem suçlamanın hem de görüşmenin 'sıkıntılı' bir durum olduğunu da belirtmişti: "HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek."

URFA VEKİLİ CEVHERİ: GİDİLMEMESİ ABES

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de partisinin HDP ziyaretini doğru bulduğunu açıklamıştı. Cevheri ""Gidilmesi değil gidilmemesi abestir. Legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş. TBMM çatısı altında faaliyet yapıyor, grubu var.  Biz bir anayasa değişikliği yapacağız, özellikle iki maddede. Biri başörtüsü noktasında, gerek takan gerek takmayan her insanımıza bu özgürlüğü sağlamak adına. Bir de aile birliği noktasında anayasa tekliflerimiz olacak. Ve orada HDP'nin de bir grubu var, oyu var. Ve onların da desteğine ihtiyacımız var. Zaten onlar da başörtüsüne destek verdiğini deklare etmişlerdi. Neden gidilmesin?" demişti. (HABER MERKEZİ)