Meclis Danışma Kurulu Yargıtay’ın Can Atalay kararı için toplanacak

Meclis Danışma Kurulu, gün içinde Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak. Gündem, Yargıtay’ın Can Atalay kararı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yargıtay’ın Can Atalay kararı sonrası Meclis hareketlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesinin ardından Meclis Danışma Kurulu’nun toplanacağı saat belirlendi. Kurtulmuş başkanlığında toplanacak danışma kurulu saat 17:00'de bir araya gelecek. Danışma Kurulu toplantısına tüm siyasi partilerin grup başkan ve başkanvekilleri ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılması beklenirken Yargıtay’ın kararına ilişkin nasıl bir tutum alınacağı bu toplantıda netleşecek.

Öte yandan toplantıya HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katılacak.

AK PARTİ GRUBU TOPLANTI HALİNDE

Danışma Kurulu toplantısı öncesinde parti grupları hareketli. AK Parti grup başkanvekilleri genel kurul öncesi bir değerlendirme toplantısı yaparken toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’nın da katıldığı öğrenildi.

CHP’nin ardından HEDEP de konunun detaylı olarak ele alınması için genel görüşme açılması talebini Meclis Başkanlığı'na iletti.

MUHALEFETİN TEPKİSİ ORTAKLAŞABİLİR

CHP grubunun, konu Genel Kurul'da gündeme alınana kadar Meclis Genel Kurulu'nda nöbet tutacağı açıklanırken bu nöbete diğer muhalefet partilerinin de katılması için temaslar başladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, muhalefetin ortak bir tepki vermesi için CHP, İYİ Parti ve HEDEP grup başkanvekilleriyle görüşme gerçekleştirdi.

SAADET Grubu da öğleden sonra iki eş genel başkan ve milletvekilleri ile ortak basın toplantısı yapacak. (DUVAR)