Mariupol'da mahsur kalan Türk vatandaşlarından 65'i tahliye edildi

Ukrayna'da Rusya ordusunun son günlerde en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdiği Mariupol'de mahsur kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 65'inin tahliye edildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ukrayna'nın ağır Rusya saldırısı altında harap olan Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, camide, sığınaklarda ve evlerinde mahsur kalan Türk vatandaşlarıyla akrabalarından bir kısmının bugün şehirden çıkabildiğini duyurdu.

'DIŞİŞLERİ RUSYA'YA NOTA VERDİ'

Rusya'nın saldırıları nedeniyle Türk vatandaşlarını almak için tahsis edilen otobüslerin bugün de Mariupol'e giremediğini dile getiren Hacıoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın, Kanuni Sultan Süleyman Camisi ve oradaki Türklerin zarar görmemesi için Rus Dışişleri Bakanlığı'na nota gönderdiğini ifade etti.

Dernek Başkanı Hacıoğlu, "Bu nedenle caminin bulunduğu bölge bombalanmıyordu. Aracı olanlar, Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin bulunduğu bölgeyi kullanarak şehirden ayrıldı. Mariupol'den bugün çıkan Türk vatandaşı ve yakınlarının sayısı 65 oldu" dedi.

Mariupol'den tahliye edilenlerin Zaporijya'ya gittiğini kaydeden İsmail Hacıoğlu, Türk Dışişleri Bakanlığının destekleriyle Mariupol'de kalan 87 Türk vatandaşı ve akrabalarının tahliye edilmeye çalışıldığını da ifade etti. (AA)