MSB: Mariupol'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı, Mariupol'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü, bölgenin tam ve güvenli olarak kontrolünün ardından vatandaşların tahliyesinin beklendiğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

Bakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Mariupol'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor.

Türk vatandaşlarının Mariupol'dan güvenli şekilde tahliyesi için Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ile çalışmaların devam ettiği, bölgenin tam ve güvenli olarak kontrolünü müteakip vatandaşların tahliyesinin beklendiği kaydedildi.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın Mariupol'dan tahliyesi konusunda Sergey Lavrov beni aradı, şartlar yavaş yavaş oluşuyor bugün ya da yarın güzel haberi bekliyoruz. Vatandaşlarımızın orada camide herhangi bir yiyecek içecek sıkıntısı olmadığını öğrendik. Fakat diğer sivillerin de buradan çıkarılması konusunda her iki tarafla da insani ateşkes konusunda çabalarımızı sürdüreceğiz" demişti.