Ukrayna'da tiyatro binası vuruldu, taraflar birbirini suçladı

Ukrayna'da sivillerin sığındığı tiyatro binası vuruldu. Ukrayna saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu. İddiaları reddeden Rusya ise saldırıyı Azov Taburu'nun yaptığını öne sürdü.

Mariupol şehrinde yüzlerce sivilin bulunduğu tiyatro binasının bombaladığı belirtildi. (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatında, iki ülke birbirini sivillerin olduğu konvoyları ve sivillerin sığındığı bir tiyatroyu vurmakla suçladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın Mariupol bölgesindeki savaştan kaçan sivillerin bulunduğu tahliye konvoyuna ateş açtığını iddia etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun gündüz saatlerinde Mariupol’daki savaştan kaçarak Zaporijya bölgesine giden tahliye konvoyuna çok namlulu roketatar sisteminden ateş açtığı öne sürüldü.

İlk belirlemelere göre, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, ölenlerin arasında çocukların da bulunduğu belirtildi.

MARİUPOL'DE TİYARO BİNASI BOMBALANDI

Daha sonra Rus uçaklarının Ukrayna’nın Mariupol şehrinde sivillerin saklandığı tiyatro binasını bombaladığı iddia edildi.

Mariupol Belediye Meclisinden yapılan açıklamada, Rus uçaklarının yüzlerce sivilin saklandığı Mariupol Dram Tiyatrosu’na bombardıman yaptığı, saldırıda ölenlerin sayısının henüz tespit edilemediği ifade edildi.

Açıklamada, "Uçak, yüzlerce Mariupollu sivilin saklandığı binaya bomba attı. Şehirde yerleşim bölgelerinin bombardımanı devam ettiği için bu korkunç ve insanlık dışı eylemin sonucunu henüz değerlendirmek mümkün değil. Drama Tiyatrosu'nun orta kısmı çöktü ve enkaz, binada bulunan bomba sığınağının girişini engelledi. Mağdurlara ilişkin bilgiler belirleniyor" denildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tiyatroya yapılan saldırıyı korkunç bir savaş suçu olarak nitelendirdi.

Kuleba, "Mariupol'da bir başka korkunç savaş suçu. Yüzlerce masum sivilin saklandığı Drama Tiyatrosu'na Rusya'nın kitlesel saldırısı. Bina şimdi tamamen harap durumda. Ruslar bunun sivil bir sığınak olduğunu biliyor olmalılar. Mariupol'u kurtarın. Rus savaş suçlularını durdurun" dedi.

Rusya ise saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukrayna istihbaratının Batı'nın desteğiyle zehirli maddeli provokasyon hazırlığı yaptığını ve Mariupol'de Azov Taburu militanlarının tiyatro binasını havaya uçurduğunu" iddia etti ve suçlamaları reddetti. 

RUSYA: UKRAYNA GÜÇLERİ SİVİLLERİN OLDUĞU KONVOYA SALDIRDI, 4 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin Harkiv istikametinde Rusya’ya ilerleyen sivillerin bulunduğu konvoya ateş açmakla suçladı. 

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, "Sonuç olarak 4 kişi öldü, yaralılar var" dedi.

Mizintsev, Ukrayna tarafının, sivillerin tahliyesini organize etmek için insani koridorların güvenliğini sağlamak amacıyla tüm koşullara kesinlikle uymasını istedi.

Mariupol’de insani yardım operasyonunun devam ettiğini aktaran Mizintsev, bir gün içinde insani yardım koridorundan 89’u yabancı olmak üzere 31 bin 367 kişinin tahliyesinin sağlandığı söyledi. (Sputnik-AA)

Etiketler Rusya Ukrayna Mariupol