Mansur Yavaş dün yalanladı, Zafer Partili Ümit Özdağ bugün 'Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş' dedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın partisinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Yavaş ise dün yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Seçimlere az kaldığını ve Yavaş’ın sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Özdağ, “Zafer Partisi olarak bizim cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır. Biz Yavaş’a çağrımızı yapıyoruz, takdir kendisinindir” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin’in, Yavaş’ın adaylığına ilişkin haberlere karşı yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Özdağ, “Millet İttifakı kabul eder etmez onların bileceği iş. Mansur Yavaş aday olursa biz arkasında olacağız. Mansur Yavaş aday olmaz ise, adı geçen isimlerden birisi aday çıkarsa o zaman Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri, vatanseverleri adaysız bırakmayız” ifadelerini kaydetti.

‘AK PARTİLİ RAHATLIKLA MANSUR BEY’E OY VERİR’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ı “iyi tanıdığını” belirten Özdağ Yavaş’a dair, “Mütevazı kendi işini yapıyor, bilmediğini öğrenmeye çalışıyor. Bildiğini de söylüyor. Benim en çok sevdiğim tarafı bu.

Yırtınmadı. İki defa kaybetti. Elinden belediye çalındı ama ısrarcı. Bunlar güzel özellikler. Bunları bir tarafa bırakın. AK Partili rahatlıkla Mansur Bey’e oy verir. MHP’li de verir” dedi.

Küçükkaya’nın, “Kürt vatandaşlarımız?” sorusuna Özdağ, “Şüphem yok. Öyle demeyelim HDP seçmeni diyelim” yanıtını verirken, “Erdoğan karşısında seçimi kazanabilir mi?” sorusu üzerine şunları kaydetti:

“Türkiye yoruldu. Türk halkı, devleti yıprandı. Güçlü bir kadroyla seçimi kazanabilir. Bazıları gibi nöbetçi cumhurbaşkanı adaylığı yapmadı. Kenara çekildi. Anakara belediye Başkanlığı yaptı. İki kere görüştüm kendisiyle. İYİ Parti’den sonra görüşmedim. Bu konuyla ilgili ne kendisiyle ne de kendi yakın çevremle görüştüm. Ben bir siyasetçi olmanın ötesinde iyi bir sosyal bilimciyim. Sosyal süreçleri yakından takip ederim.”

MANSUR YAVAŞ ADAYLIK İDDİALARINI YALANLADI 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına ilişkin ABB Basın Danışmanı Volkan Memduh Gültekin’den dün bir açıklama geldi.

Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında bazı sitelerde yer alan haberleri "spekülatif" olarak nitelendiren Gültekin, söz konusu haberlerle hiçbir ilgilerinin olmadığını söyledi. Gültekin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Başkanımız Sn. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberler yer almaktadır. Bu haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Bizim derdimiz, gece-gündüz demeden çalışarak Ankara halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek, üretimi artırmak ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamaktır. Hemşehrilerimize şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

'MANSUR YAVAŞ'LA GÖRÜŞMEDİK'

Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Bu doğru. Biz kendileriyle görüşmedik, ben bu kararı divanda bile paylaşmadım. Divandan bu konuda bir yetki istedim. Tekrar kendilerine çok teşekkür ediyorum. 'Biz size güveniyoruz sayın genel başkanımız. Yetki sizde' dediler.

Biz buradan çağrımızı yapıyoruz. Takdir Sayın Yavaş'ındır. Biz Zafer Partisi olarak şunu ifade edelim Mansur Yavaş aday olursa biz arkasında olacağız bu adaylığın. Eğer aday olmaz ise ve adı geçen isimlerden birisi aday çıkarsa o zaman Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri de vatanseverleri, milliyetçileri adaysız bırakmazlar. Türkiye'yi iki aday arasında sıkıştırmayız."

(DUVAR)