Mansur Yavaş: Altınok kendi yakınlarını mülakatsız işe başlatıyor

Beypazarı'nda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Turgut Altınok'un 2 çocuğunu KPSS sınavına girmeden, istisnai kadroyla memur yapmasını doğru buluyor musunuz?" dedi.

Fotoğraf: ANKA Haber Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde CHP Beypazarı Belediye Başkan Adayı Özer Kasap ile birlikte miting düzenledi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, mitingde konuşma yapan Mansur Yavaş, "Bir ailede anne, baba, kendi ailesindeki bütün bireylerin nasıl sağlığıyla, geçimiyle, eğitimiyle ilgileniyorsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da 6 milyonun hiçbirisini ayırmadan tamamen onun bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenmek durumundadır. Zaten anlayamadıkları konu şu; adaylar belli olduktan sonra anketler yaptılar. Onlara göre hiçbir şey yapmadık ya çıkan anket bunları şoke etti. Mansur Yavaş niye bu kadar seviliyor diye" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin adayı Turgut Altınok'un kendi projelerini "taklit ettiğini" belirten Yavaş, şunları söyledi:

"Başkent Kart 3 yıldır hayata geçirildi. Bir baktım, bir gün gittiği bir toplantıda eline benim karta benzer bir şeyi gösteriyor, 'Ben Başkent Kart yapacağım seçilirsem bunun içine para yükleyeceğim' diyor. Siz değil misiniz 25 yıldır kapı kapı paket dağıtan, vatandaşın gözünün içine sokan, bunları fotoğraflayan, yayınlayan? Eskiyi inkar mı ediyorsunuz? Ayrıca siz 5 yıldır dördüncü dönem Keçiören Belediye başkanısınız. Bu 5 yıl içerisinde Başkent Kart’a benzer hangi kartı çıkarttınız? Ben 200 bin aileye doğal gazı 3 yıldır yüklüyorum. Siz 5 yıldır 5 kişiye yüklememişsiniz, seçilirse doğalgaz yükleyecekmiş. Aynı şekilde 200 bin ailenin protein ihtiyacını karşılıyorum. Bu çocukların kursağından et geçsin, sağlıklı büyüsünler diye aşağı yukarı 30 aydır birer kilo et parası yatırıyorum. Almış eline mikrofon diyor ki 'Ben but dağıtıyorum'. Faaliyet raporunu açtık baktık. Ocak ayında 2 kişiye kasım ayında 11 kişiye destek olmuş. Halbuki Keçiören’de ben tam 50 bin aileye destek oluyorum. Siz Keçiören’de 50 bin ailenin destek ihtiyacı olduğundan habersiz ne işlerle uğraştınız?"

'TÜRKİYE PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ'

"Bunlar kentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını, eğitimlerini, sağlıklarını düşünmekten çok proje adı altında hep çöp projelere para yatırdılar" diyen Yavaş, "Artık Türkiye proje çöplüğüne döndü. En büyük proje insandır arkadaşlar. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demişler. Önce sen kentte yaşayan insanların dar gelirli olanların çocuklarını da diğer akran gibi aynı eğitim seviyesine getireceksin. Onlar KPSS’ye girecekse onların sınav ücretini ödeyeceksin ki bu insanlar hiçbir zaman şu olmadı şunu yapmadım diye eğitimlerden mahrum kalmasın. Ankara halkı bu şeffaf, hesap verebilir belediyeciliği sevdi. Bu nedenle son iki gündür yayınlanan anketlerde kiminde 30, kiminde 25, en azında 20’nin üstü puan aramızda fark var" şeklinde konuştu.

'BEYPAZARI'NDA TEK BİR SORUŞTURMA GEÇİRMEDİM BUNLARLA İLGİLİ'

2019'da aday olduğunda malvarlığını açıkladığını hatırlatan Yavaş, "1999 yılından beri bütün diyorum banka hesaplarını inceleyebilirsiniz. 2019 yılında aday olduğum zaman mal beyanını açıkladım. Rakibim diyor ki ‘Ankara’ya geldiğinde burada bir evi yoktu’ diyor. Gerçekten yoktu kayınvalidemin evinde kalıyordum. Bu iyi mi kötü mü bir belediye başkanı için? Demek ki temiz yönetmişiz değil mi? Ben Beypazarı’ndayken bir tek soruşturma geçirmedim bu konularla ilgili. Ve bunu sanki suçmuş gibi anlatıyor" dedi.

Altınok'un malvarlığının tamamını açıklamadığını savunan Mansur Yavaş, "Mal beyanında bulun dedik, zor bulundu tamamını bulmadı. Siyasetçiler şeffaf olmalıdır. Gizlimiz yok. Bakın yüzlerce işsiz var. Buradan şu soruyu tekrar soruyorum; Sayın Altınok’un babadan kalma olduğunu söylediği epey bir malı var, Allah daha ziyade etsin. Bu kadar variyet varken 2 çocuğunu KPSS sınavına girmeden, istisnai kadroyla memur yapmasını doğru buluyor musunuz? Bu kul hakkı değil mi?" ifadelerini kullandı. 

'HÜKÜMETİ İKAZ ETMENİN TAM ZAMANI'

AK Parti'nin Mayıs 2023'teki genel seçim öncesinde kamu personel alımında mülakatı kaldırmayı vaat ettiğini söyleyen Yavaş, "İşte geçen seçim söz vermişlerdi mülakat kalkacak diye. Hâlâ mülakat kalkmadı. Biz söyledik, kendi yakınları işe girer yine aynı düzen devam eder diye. İşte örneğini görüyorsunuz. Mülakat hâlâ kaldırılmadı. Kendi yakınlarını, akrabalarını bu şekilde mülakatsız işe başlatıyor. Bu vatan evlatları, ihtiyacı olan gençler de kapı bucak iş arıyor. Bunlara en büyük cevabı sandıkta vereceksiniz. Başka türlü olmaz. Hükümet değişmiyor. Hükümeti ikaz etmenin tam zamanı" diye konuştu.

 

(HABER MERKEZİ)