Turgut Altınok: Uyanalım, Ankara'yı PKK'lılara, hainlere peşkeş çekmeyelim

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Uyanalım, Ankara'yı PKK'lılara Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyen hainlere peşkeş çekmeyelim. Bunlara fırsat vermeyelim" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok,  Kızılay Güvenpark'ta minibüs esnafıyla bir araya geldi.

DHA'nın haberine göre, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren Turgut Altınok, "Bir 5 yıl daha Ankara Yavaş'la gitmez. Tekeriniz dönmez. Yaş farkı gözetmeksizin tüm emekliler ve üniversite öğrencileri otobüs, minibüs ve metrodan ücretsiz yararlanacak. Bizimle beraber esnafımızın da yüzü gülecek. Gelirleriniz en az 3 misli artacak. Öğrenci ve emeklilerin ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Ödemeleri haftada bir ya da 15 günde bir nasıl isterseniz o şekilde hesabınıza geçeceğiz. Ayrıca ayda 30 bin lira destek vereceğiz. Altın çağınızı yaşayacaksınız" diye konuştu.

'YAVAŞ DA ÇOK YAVAŞ'

Bir minibüsçünün yolcu taşıdığı güzergahta yaya geçidi inşaatının 1,5 yıldır sürdüğünü söylemesi üzerine Altınok, "Yavaş da çok yavaş. Esnafımız altın çağını yaşayacak. Seçimden sonra yine buraya geleceğim. Beni Londra'da değil, sokaklarda bulursunuz. Ankara 24 saat yaşayan bir şehir olacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret eden Turgut Altınok, buradaki konuşmasında "Emekliye destek olacağız. Emekliye bin lira yerine 5 bin lira vereceğiz. 15 Nisan'da yatıracağız hesaplarına. Ankara’da emekliklere ulaşımı sınırsız şekilde ücretsiz yapacağız. Kavgaları da bitiriyoruz. Kavgaların nedeni büyükşehir, özel halk otobüslerine parayı vermiyor. Bursa modeline geçeceğiz. Kim biniyorsa onun da parasını vereceğiz. Doğal gaz desteğini 1000 liraya çıkaracağız ve 3 ay değil 4 ay vereceğiz. Yaklaşık 10 bin lira emeklilerimize katkımız olacak" dedi.

'ANKARA BİR 5 YIL DAHA YAVAŞ İLE GİTMEZ, DURUR'

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun zarar ettiğini söyleyen Altınok, "Ankara bir 5 yıl daha Yavaş ile gitmez, durur. Çünkü kredi bitti, sermaye bitti. Yeni yollar yok. Yeni metrolar yok. Ulaşım ciddi problem. Otobüsler tıklım tıklım. Ankaralıya balık istifi gibi yolculuk reva görülüyor. 5 yıldır bu şehre katma değer kazandıracak hiçbir şey yapmadı. Çocuklarımız, torunlarımız için, geleceğimiz için bir eser desen bunlar da yok. Bir de SGK primlerini yatırmıyor. Şu an 8 milyar borcu var. 300 milyar TL bütçe var; yüzde 4’ü yardıma gidiyor. 288 milyar TL nerede? 3,5 milyar TL borcu vardı, şu an 20 milyar TL borcu var. Bütün şirketler batakta, zararda" ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretin ardından Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği iftar programına katılan Turgut Altınok, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Londra ziyaretlerine baktığımız zaman kimlerle bir araya geldiğini görüyorsunuz. Türk düşmanları ve Türkiye düşmanlarının, PKK'nın hamilerinin elini sıktığına tanık oluyorsunuz. Bir dönem İşçi Partisi Genel Başkanı şu an yine milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi olan Corbyn ile samimi fotoğrafları var. Yine Londra meclis üyesi Desai isimli kişi, Kürdistan için adalet kampanyası yönetim kurulu başkanı ve Öcalan için özgürlük resepsiyonunu düzenleyen isim" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı da hedef alan Altınok, "Karalar, 'Bu Taş Medreseliler benim dostum, arkadaşım olamaz' diyor. Zaten senin ne dostun olur, ne de arkadaşın olur. Siz PKK'yla yol yürüyenler, Türk düşmanlarıyla yol yürüyenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek ve parçalamak isteyenleri belediyelerinizde himaye edenlersiniz. Ne diyor Atatürk? 'Gaflet, delalet ve ihanet'... Faflet, delalet ve ihanet içerisinde olanları görmemiz lazım. Uyanalım, Ankara'yı PKK'lılara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek isteyen hainlere peşkeş çekmeyelim. Bunlara fırsat vermeyelim değerli arkadaşlarım" şeklinde konuştu. 

(HABER MERKEZİ)