Manisa'da şoförlerden protesto: Depomuzu 2 kez aynı fiyattan dolduramaz olduk

Manisa'da işçi servisi sahipleri ve şoförler eylem yaptı. Yetkililer "Depomuzu bile 2 kez aynı fiyattan dolduramaz olduk. Bizim bu mesleği bu şartlarda yapmamız imkânsız bir hal almıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki binlerce işçiyi İzmir’den Manisa’ya taşıyan fabrika servis sahipleri taşıma ücretlerinin artan akaryakıt zamları altında eridiği gerekçesiyle sanayi içerisinde uzun konvoylar oluşturarak eylem yaptı. Servis sahipleri ve şoförler Şehirlerarası Personel ve Öğrenci Taşımacıları Derneği öncülüğünde toplanma yerlerinde dertlerini dile getirdikten sonra taşımacılık sektörünün bittiğini simgeleyen temsili tabut arkasında gıyabı cenaze namazı kıldı. Servis şoförleri Türk bayrağını sarılı sözde meftayı uzun süre omuzlarından taşıdıktan sonra işçileri taşıdıkları minibüsün üzerine koyarak 20 kilometre boyunca seslerini duyurmaya çalıştılar.

'BUGÜN YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI HİÇBİR DÖNEM YAŞAMADIK'

Konvoy halinde Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar mahallesine gelen esnaf burada "İndirimsiz kredi istiyoruz", "Araçlarımızı yenilemek için KDV sıfırlansın", "İnsanca yaşamak benim de hakkım" yazılı dövizler ile taleplerini anlattı. Burada söz alan Şehirlerarası Personel ve Öğrenci Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak şunları söyledi:

"Taşımacılık sektörüne yıllarını veren esnaflar olarak bugün yaşadığımız sıkıntıları hiçbir dönem yaşamadık. Sevgili dostlar, 2 hafta önce mazot 9,91 TL iken hesapladığımızda 16 kişilik bir minibüs için günlük maliyet 635 TL, 27’lik bir midibüs için günlük maliyet 783 TL, 46’lık otobüs için günlük maliyet 1.215 TL olarak hesaplamıştık. Fakat maalesef bu hesaplar her gün ve her saat esnafın aleyhine maliyetler artmaktadır. Dolar, euro uçuyor, uçtukça yedek parça fiyatları da uçuyor, depomuzu bile 2 kez aynı fiyattan dolduramaz olduk."

'HER GÜNÜ ZARARLA KAPATIYORUZ'

Bu durumun sürdürülebilir bir durum olmadığını belirten Atak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Giderlerimiz dolar, euro üzerinden ve her saat giderlerimiz artarken gelirlerimiz sabit kalmaktadır. Bizler siftah yapmadan dükkan kapatan esnaflarımızı gördüğümüzde üzülüyoruz, fakat bir taraftan da en azından rafta kalan, satamadığı ürünün fiyatı artıyor diye düşünüyoruz. Fakat bizler hizmet sektöründe hizmete devam ederken bırakın kârı, her gün bir önceki günden daha fazla zararla kapatıyoruz. Yani artık bizim bu mesleği bu şartlarda yapmamız imkânsız bir hal almıştır. Esnafın bırakın sosyal aktivite de bulunmasını, esnaf evden işe, işten eve bir makine düzeninde sadece karnını doyurup, barınabilmek için mücadele eden bir camia olmuştur." (ANKA)