Maliye'ye gitti olmadı, Milli Emlak'a gitti olmadı: Artık tarlamı ekmiyorum

Bilecik’te çiftçilik yapan 76 yaşındaki Mehmet Böcek petrol boru hattı kullanım ücretini ödemek için git gel yapmaktan bıktığını ve artık tarlasını ekmeyeceğini söyledi.

Mehmet Böcek, "Ben 76 yaşındayım. Para yatırmak önemli değil, önemli olan bu git gel" diyor...
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik’te çiftçilik yapan 76 yaşındaki Mehmet Böcek, arazisinden geçen petrol boru hattı kullanım ücreti olan 278 lirayı yatırmak için Maliye ile Milli Emlak arasından mekik dokumaktan bıktığını belirterek, "Ben 76 yaşındayım. Para yatırmak önemli değil, önemli olan bu git-gel. Milli Emlak’ta bu parayı alamazlar mıydı? Şimdi verdim dilekçeyi, komple tarlayı ekmeyeceğim artık, vazgeçtim" dedi.

Bilecik’in merkez Deresakarı köyünde çiftçilik yapan Mehmet Böcek, köyde 20 dönem arazisi bulunduğunu, buradan petrol boru hattı geçtiğini ve kullanım ücreti olarak kendisinden 278 lira istendiğini belirtti. Bu parayı yatırmak için Maliye ile Milli Emlak arasında git gel yapmaktan bıktığını söyleyen Böcek, yaşadıklarını ANKA'ya şöyle anlattı:

“20 dönümden fazla arazimin içinden petrol boru hattı geçmektedir. Bu petrol boru hattı geçen yere, kullanma payı olarak bize 278 lira para (ücret) geldi. Maliye'ye gittim, dediler ‘Biz alamayız.’ Milli Emlak ile Maliye’nin arası aşağı yukarı 1 kilometre. Gittim Milli Emlak’a ‘Sen bu makbuzu alacaksın ve gidip orada yatıracaksın ve yine buraya geleceksin.’ Ben 76 yaşındayım. Para yatırmak önemli değil, önemli olan bu git gel. Milli Emlak’ta bu parayı alamazlar mıydı? Şimdi adam açıyor telefonu, dünyanın her ucundan her kişiyle haberleşiyor. Bu kadar mı zor yani? Vatandaş olarak bu eziyet kalksın artık. Yeter artık.

Sonra benim 20 dönüm tarlamın içinden sadece 700 metre kadar bir yer geçmekte. Buraya verdiğimiz para, tarlayı orta yerinden böldüğü için mecburen orayı ekmek zorundayım. Bize daha önce dediler ki ‘Siz buraya ağaç ekmeyin, fakat buğday falan ekerseniz ekin, para almayacağız.’ Şimdi para adeti çıkardılar. Önemli değil, biz bu parayı yatıralım, yatırırız da. Ama ben ne yaptım şimdi? Verdim dilekçeyi, komple tarlayı ekmeyeceğim artık, vazgeçtim. Zaten çok para kazanıyormuşuz da... Gübre, mazot fiyatı bilmem ne oldu. Buğday para yapmıyor. Biz bundan sonra böyle yavaş yavaş çiftçilikten elimizi çekeceğiz.”

Etiketler çiftçi bilecik