Malezya, limanlarını İsrail gemilerine kapatıyor

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, İsrail'in Filistinlilere saldırılarını gerekçe göstererek İsrail bandıralı veya İsrail'e ait tüm gemilerin Malezya limanlarına yanaşmasının yasaklandığını açıkladı.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malezya, İsrail'in Filistinlilere yönelik 'zulmünü' gerekçe göstererek İsrail bayraklı veya İsrail'e ait tüm gemilerin limanlarına yanaşmasının yasaklandığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Malezya Başbakanı Enver İbrahim, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yasağın İsrail'in Filistin'e saldırılarındaki tutumuna yanıt niteliğinde olduğunu ve derhal yürürlüğe gireceğini bildirdi. Eski hükümetin kararıyla İsrail merkezli şirketlerin ve gemilerin 2005 yılından bu yana limanlara yanaşmasına izin verildiğini belirten İbrahim, bu kararın geçersiz kılındığını söyledi.

'İSRAİL'İN ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDEN EYLEMLERİNE YANIT'

İbrahim, "Bu yaptırım, İsrail'in Filistin halkına karşı devam eden katliam ve zulmünün, temel insani ilkeleri hiçe sayan ve uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerine yanıttır" dedi.

İsrail'e ait ve İsrail bayraklı gemilerin yanı sıra 2002 yılından bu yana giriş izni verilen İsrailli denizcilik şirketi ZIM'a ait tüm gemilerin ülkedeki limanlara yanaşmasının süresiz olarak yasaklandığını belirten İbrahim, İsrail'e giden tüm gemilerin Malezya limanlarında kargo yüklemesine de yasak getirildiğini duyurdu. Başbakan, bu kararın Malezya'nın ticari faaliyetlerini etkilemeyeceği değerlendirmesinde bulundu. (DIŞ HABERLER)