Mal varlığı açıklaması tiye alınan Altınok: Başkan olduğumdan beri azaldı

"Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" açıklaması gündem olan AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok, "Ayeti hatırlattım. Lütfen objektif gazetecilik yapın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından bu yöndeki bir soruya "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz. Altınok’un malvarlığı, belediye başkanı olmadan önce. Altınok’un neyi varsa Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur. Mal varlığımı açıklayacağım" cevabını veren AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

'AYETİ HATIRLATTIM'

Açıklaması gündem olan ve eleştirilen Altınok, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Etlik Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Hastane ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, televizyon programında mal varlığı ile ilgili, 'Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz' sözlerinin sorulması üzerine, "Bu söz, 'Mülk Allah'ındır' benim açıklamam değil, ayettir. Ayeti hatırlattım. Lütfen objektif gazetecilik yapın. Ben aday olunca, 'En zengin aday' diye haber yaptınız; ama belediye başkanı olduğumdan beri benim mal varlığım azaldı. Altınok'un sakladığı, gizlediği bir şey yok. Dolayısıyla hırsızların dürüstlere çamur atma hakkı yoktur. Herkes başkasını kendisi gibi görmesin. Detaylı bir mal varlığı açıklamasını da uygun zamanda yeniden yapacağız. Biz açıklayacağız; ama herkes şöyle etrafındakilerin de bir mal varlığını açıklasın. Şirketlerdeki genel müdürlerinin de mal varlığını açıklasın. Bizim her şeyimiz kayıtlı. Sayın Yavaş açıklasın. Şu an kampanyaya harcadığı parayı da açıklaması lazım. Yani 2-2,5 milyarlık bir kampanya yürütüyor. Nerden geldi bu para? Hesaptaki 100, 120 bin lira ile dönecek bir kampanya değil. Bana değil, ona sorun" dedi.

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)