Turgut Altınok: Ankara'ya dev akvaryum ve tropik sera yapacağız

Turgut Altınok, "Ankara'ya gelenlerin gezebileceği dev bir akvaryumu başkentimize kazandıracağız. Bütün tropik ikliminde yetişen meyve ve bitkileri yetiştireceğimiz tropik sera yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği “Yerel Yönetimler” konulu konferansa katıldı.

Üniversitenin Orhan Zaim Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Turgut Altınok, öğrencilere yerel yönetimlerin önemini ve Türkiye’de Yerel Yönetim anlayışındaki değişiklikleri anlattı.Kendi deneyimlerinden örnekler de sunan Altınok, yerel yönetimlerdeki asfalt, temizlik ve kanalizasyon gibi altyapı sorumluluğunun artık çok gerilerde kaldığını belirterek, “Benim başkanlığımda ilçedeki okullardan değişik konularda yardım istiyorlardı. Ancak belediye kanununa göre bu işler Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğundaydı. Oysa sorunu yaşayan benim sınırlarımda, benim ilçemin çocuklarıydı. Ben kuralları bir kenara bırakarak sorunları çözmeye başladım. Daha sonra bizim ilçelerimizin dışından, mesela Çankaya’dan da yardım istediler, onları da yaptık. Bitmedi, sağlık alanına girdik. Sağlık ocakları ve hastane yaptık. İlgili bakanlığa devrettik. Böylece belediyecilikte ilk defa alt yapının dışında insanın diğer sorunlarıyla da ilgilenen bir belediyecilik anlayışını geliştirdik. İlçede ilk defa kütüphaneyi biz kurduk. Yani yerel yönetimlerin felsefesini insan odaklı hizmetlere döndürme aşamasında benim de katkım oldu. Eğer başarılı bir belediye başkanlığı yapmak isterseniz; klasik anlayıştan sıyrılıp sokaktaki insanın hayatını, çocukların gelişimlerini, yaşlının, engellinin hayata katılımlarını nasıl kolaylaştırabilirim diye düşünmelisiniz” dedi.

Belediye başkanının şehrin sadece bugününü değil geleceğini de planlamak ve yönetmek zorunda olduğunu belirten Altınok, “Şehrin yöneticileri şehrin hayatını nasıl zenginleştirebilirim, şehrin ekonomisini nasıl geliştirebilirim, üretimi nasıl arttırabilirim, iş ve istihdamı nasıl yaratabilirim diye düşünmeli ve projeler üretmelidir” diye konuştu.

‘ANKARA’DA FUAR TURİZMİNİ BAŞLATACAĞIZ’

Konferansta soruları da yanıtlayan Altınok, “Ankara’mız, Cumhuriyetimizin, devletimizin başkenti. Atatürk Ankara'yı tarihi, kültürü ve medeniyetinden dolayı başkent seçmiş. Ankara sahip olduğu tarih ve kültürü ile büyük bir potansiyele sahip. Bunun yanı sıra doğal güzellikleri, sağlık turizmine uygun termal kaynakları ile turizm potansiyeli bir şehir. Ankara’yı Turizm açısından önemli bir merkez yapmak istiyoruz. Önce kent merkezinden başlamak istiyoruz. Ulus tarihi alanı çevresiyle birlikte yeni bir düzenlemeyle turizm alanı yapmak istiyoruz. Kale, Hacı Bayram, Saman Pazarı, Çankırı Caddesi, buralar tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimizin izlerini taşıyor.  Geniş bir tasarımla, restorasyon, yenileme ve güçlendirme ile buraları turizme kazandıracağız.

Fuar turizmi de önemli. Turizm sektörleri arasında en çok gelir getiren sektör fuar turizmidir. Akyurt'ta uluslararası fuar alanımızın inşaatı başladı. Ama bitirilmesi için hiçbir adım atılmadı. Akyurt'taki fuar alanını bitirmiş olsaydık bu fuar alanı Ankara’nın hem tanıtılacak hem de döviz girdisi sağlanacaktı. Ama maalesef yapmadılar. 31 Mart’tan sonra bir yılda uluslararası fuar alanımızı bitireceğiz ve hizmete açacağız. Belediye başkanları şehirlerin şanslarıdır veya şanssızlığıdır. İyi yönetici şehrine değer katar.

‘ANKARA KENT MÜZESİ YAPACAĞIZ’

Ankara’mızın yedi ilçesinde termal var. Bunu değerlendiremediler. Biz bu alanda projeler hayata geçireceğiz. Ankara'ya beş tane müze projemiz var. Türk Tarih Müzesi, Çanakkale Müzesi, Balkanlar ve Kırım'ın gözyaşı müzesi, Ankara kent müzesi yapacağız. Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi var ve yakında açıyoruz. Ama  bu müze Ankara'daki milli mücadeleyi anlatmaya yetmez. Büyük bir Türk Tarihi Müzesi açacağız ve bir de dijital müze yapacağız.

Ankara'ya gelenlerin gezebileceği dev bir akvaryumu başkentimize kazandıracağız. Bütün tropik ikliminde yetişen meyve ve bitkileri yetiştireceğimiz tropik sera yapacağız.”