Mahkemenin Sedef Kabaş’ı tutuklama gerekçesi: Kaçabilir, saklanabilir

Gazeteci Kabaş'ı tutuklayan 16. Sulh Ceza Hakimliği, kararının gerekçesini şöyle açıkladı: Öngörülen cezanın yüksekliği nedeniyle kaçma ve saklanma ihtimali yüksek, adli kontrol yetersiz kalır...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Katıldığı televizyon programında kullandığı atasözü nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi’nde, sözlerinde hakaret kastının olmadığını söyledi.

T24'ün haberine göre mahkemede, savcılıktaki savunmasını tekrarlayan Kabaş, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret kastım yoktur. Kast etmek istediğim toplumu kucaklayan birleştirici bir üslup olması gerektiğidir” dedi.

'TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ'

Kabaş’ın avukatı da AİHM kararlarından örnekler vererek, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklama kararı verilemeyeceğini söyledi.

Ancak tutuklama kararı veren hakimlik kararında, video kaydının izlenmesi sonunda 'hakaret' kastının bulunduğu sonucuna varıldığını belirtti. Eylemin televizyon programında gerçekleştirilmesi nedeniyle suçun nitelikli halinin söz konusu olduğunu savunan hakimlik, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı düşünüldüğünde kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksel olduğu, bu nedenle tutuklamanın ölçülü görüldüğü değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)