Mahkemeden Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sahil projesine onay çıkmadı

Ordu Çevre Derneği’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı dolgu ve düzenleme projesine karşı açtığı davada 1. Ordu İdare Mahkemesi “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Mahkeme sürecinde sahil projesi çalışmaları devam etti.
Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

DUVAR -  Ordu’nun Altınordu ilçesinde Taşbaşı, Düz, Şarkiye, Bahçelievler, Akyazı ve Durugöl mahallelerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve bir bölümü bitirilen “Kıyı Düzenleme ve Rekreaktif Amaçlı Dolgu” projesine mahkemeden “yürütmeyi durdurma” kararı geldi.

Mahkemenin kararının ardında Ordu Çevre Derneği bir açıklama yaparak “çalışmalar durmalı” dedi.

‘MAHKEME SÜRERKEN ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİ’

Açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin de belirttiği gibi kurallara uymayan, ekolojik durumu dikkate almadan deniz dolgusu yapmaktadır. Hatta mahkeme devam ederken çalışmaları sürdürerek telafisi mümkün olmayan zararlar vermeye devam ediyor. Mahkeme başvurumuzu dikkate alarak ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Duruşma 21 Şubat tarihinde yapılacak” denildi.

Açıklamada mahkeme kararının OBB’ye de ulaştığı belirtilerek, “Mahkeme kararı belediyeye de ulaştı. Ancak oldu bittiye getirmemeleri için bugün mahkeme kararını belediyeye biz de ulaştırdık. Civil ve Melet Irmakları kenarlarında çalışmalar ve dolgular devam ediyor. Bu kararla birlikte çalışmalar durmalı, yoksa mahkeme kararına uyulmadığından suç işlemiş olacaklar. Kararın uygulanması için takipçi olacağız” ifadeleri kullanıldı.