Mahkeme kararına uymayan Sinpaş'tan 'devremülk' reklamı: 'Formu doldurun sizi arayalım'

Marmaris'te mahkeme kararına rağmen inşaat faaliyetlerine devam eden Sinpaş GYO, durdurulan projelerine dair reklam veriyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesine ilişkin açılan davada mahkeme “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline karar verdi. Mahkemenin bu kararını yok sayan şirket çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da reklam vermeye devam ediyor.

Mahkeme kararı sonrası son bir ay içerisinde YouTube üzerinden üç reklam videosu yayınlayan şirket, son olarak 10 Ağustos'ta “Sinpaş Kızılbük: Denize Sıfır Devre Mülk” başlıklı videoyu yayınladı. Videoda mahkemenin durdurduğu projenin tamamlanmış halinin görselleri yer alırken, videodaki bağlantı ise Sinpaş'ın resmi internet sitesindeki forma yönlendiriyor. “Formu doldurun sizi arayalım” şeklinde bir ifade yer alan internet sitesinde durdurulan projenin satışlarına devam ediliyor.

'BİR YERDEN GÜÇ ALDIKLARINA DAİR KANAATLERİMİZ VAR'

Bölgede çevre aktivistlerinin inşaat faaliyetlerinin durdurulması ve mahkeme kararının uygulanması için başlattıkları nöbet eylemi ise sürüyor. Şirketin yalnızca YouTube üzerinden değil, kentte de reklam vermeye devam ettiğini belirten çevreciler, “Bir yerlerden güç aldıkları ile ilgili bizlerin de ciddi kanaatlerimiz var. Bir mahkeme kararı olmasına rağmen şirketin bu kadar fütursuzca hareket etmesi, üzerine belediyenin ilgili birimlerinin ve kolluk kuvvetlerinin adeta onlara kalkan olması bu kanaati bizde oluşturdu. Yapılan hiçbir işlem Sinpaş'ı durdurmak ve yasalara uymasını sağlamak üzerine değil. Şirketin hukuksuz faaliyetlerini tespit edip deşifre eden bizleri o alandan uzaklaştırmak üzerine kurulu” dedi.

'HUKUKSUZLUĞUN ARKASINDA DURUYORLARSA SEÇMENİN KARŞISINA ÇIKMASINLAR'

Bu hukuksuzluğun arkasında duranlara seçimlerde gerekli cevabın verileceğini de belirten çevreciler, “Bu ülke hukuk devleti ise bir kentte de bu projenin karşısında bir tavır var ise arkasında kim olursa olsun bu dirence dayanabileceğine ihtimal vermiyorum. Bu konuda ısrar ederlerse bu kentte yaşananlardan etkilenen kamuoyundan seçimlerde gereken cevabı alırlar. Bir gelecek vaadi sunmuyorlarsa seçmen de tercihlerini bu doğrultuda kullanacaktır. Bunu hem belediye hem de siyasi iktidar açısından söylüyoruz. Herhangi bir siyasi parti bir hukuksuzluğun arkasında duruyorsa seçmenin karşısına çıkmasın” ifadelerini kullandı.

Etiketler Sinpaş GYO karabük