Sinpaş'ın hukuksuz inşaat faaliyetlerini görüntüleyen çevreciler gözaltına alındı

Sinpaş GYO'nun mahkeme kararına rağmen Kızılbük’teki şantiyede inşaat faaliyetlerine devam ettiğini görüntüleyen çevreciler gece saatlerinde gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla Marmaris'teki İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesinde şirketin mahkeme kararına rağmen inşaat faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Bölgede nöbet eylemini sürdüren çevreciler şirketin hukuksuz çalışmalarını görüntülerken, görüntüleri paylaşan çevreciler gece saatlerinde gözaltına alındı.

2911 Sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Halime Şaman, Korcan Yılmaz ve Haydar Kures, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Telefonlarına el konulan çevreciler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak çevreciler hakkında şirket tarafından “İşyeri dokunulmazlığını ihlal” gerekçesiyle ikinci bir şikayet bulunduğu ve “firari” olarak göründükleri ortaya çıktı. Çevreciler bu kez de ifade vermek için Çarşı Karakolu'na götürüldü.

İFADE İŞLEMLERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDILAR

Çarşı Karakolu'ndaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılan çevreciler yaptıkları açıklamada, “Bugüne kadar belediyenin emniyet güçlerinin tespit edemediği inşaat faaliyetini biz tespit ettik. Bu engellenmeye çalışıldığı için bu gözaltı sürecini yaşadık. Yarın biz sandalyelerimizle yine nöbet alanımıza gideceğiz. İşimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm yaşam savunucusu dostlarımızı da mücadele direnci ile selamlıyoruz” dedi.

Öte yandan çevreciler de mahkeme kararını uygulamayan ve inşaat faaliyetlerini sürdüren şirket hakkında bir kez daha şikayetçi oldu.

 

Etiketler Sinpaş GYO marmaris