Mahkeme erişim engeli duyurusuna erişim engeli getirdi

İfade Özgürlüğü Derneği'nin Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Paramound Otel'le ilgili haberlere erişim engeli getirilmesini duyurduğu içeriğine de erişim engeli ve 'silinmesi' kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de erişime engellenen web siteleri, haber ve sosyal medya içeriklerini takip edip internet sansürünü raporlayan İfade Özgürlüğü Derneği'nin (İFÖD) web sitesinde yayınlanan bir içeriğe erişim engeli getirildi. 

Söz konusu içerik, Sedat Peker'in Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili iddialarının ardından, "Otelimize çöktüler. Babamın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiler" diyen Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras'ın iddialarına ilişkin haberlere erişim engeli getirilmesiyle ilgili. 

İFÖD, kararı web sitesi ve sosyal medya hesabı EngelliWeb'den şöyle duyurdu: "Derneğimizin (@ifadeorgtr) web sitesindeki bir içerik, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 24 Kasım 2022 tarih ve 2022/8072 sayılı kararıyla erişime engellendi ve silinmesine hükmedildi." (HABER MERKEZİ)