Maden işçileri: Çözüm yoksa Soma'ya dönmeyeceğiz

Tazminat haklarını almak için Ankara'ya yürüme planını sürdüren maden işçileri Soma çıkışında çadır kurmaya başladı. Madenciler bakanlıktan somut çözüm gelmemesi halinde Soma'ya dönmeyeceklerini ifade ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

MANİSA - Manisa'nın Soma ilçesinde 8 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik işçileri, dün Manisa Valisi ile yaptıkları görüşmenin ardından taleplerinin kabul edilmesini beklerken Soma çıkışında çadır kurarak bekleyişi sürdürüyor. Somalı ve Ermenekli madenciler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 12 Ekim'de haklarını aramak için iki koldan Ankara'ya yürüyüş planlamıştı ancak madenciler polis engeliyle karşılaşmıştı. 

SOMA'DA ÇADIR KURULDU MADENCİLER SOMUT ÇÖZÜM İSTİYOR

Süreçle alakalı değerlendirme yapan Bağımsız Maden-İş Sendikası'ndan Başaran Aksu, Karaman ve Manisa Valisi'nin konuya dahil olarak, Enerji Bakanlığı ile görüşme zemini hazırlayıp sorunun çözümüne dair arabulucuk inisiyatifi aldıklarını ifade ettiklerini söyledi. Karaman ve Manisa Valisi'nin somut çözüm için çalışacaklarını söylediklerini ifade eden Aksu, "Ancak şuana kadar bize ulaşan bir şey yok. Sabah Soma Kaymakamı bizi ziyaret etti. Onlarada ulaşmış bir bilgi yok. Bakanlıkla randevu geldiği an Ermenek ve Soma'dan temsilci heyetler yola çıkacaklar. Oradaki görüşmenin somut içeriğine göre yani bizim açımızdan sorunun çözümüne yönelik bir protokol oluşmasını bekliyoruz" dedi.

Alanda çadır kurulmaya başlanması hakkında konuşan Aksu, "Burada bekleyişimizi sürdüreceğiz. Çadırı fiziki koşullardan korunmak için kuruyoruz. Bu bir yerleşme değil geçici bir süreç. Bakanlıktan somut bir çerçeve göremezsek ertesi saatlerde iki taraftanda yola çıkacağız. Ankara'ya yürüyüşte kararlıyız. Soma'ya geri dönmeyeceğiz" diye belirtti.

Etiketler MANİSA SOMA