'Maddenin Halleri'ne Engelsiz Filmler Festivali'nden iki ödül

Yönetmen Deniz Tortum'un son filmi "Maddenin Halleri", Engelsiz Filmler Festivali'nde iki ödül kazandı. Film, 23 Ekim’de New York’ta düzenlenen Imagine Science Film Festivali’nde A.B.D. prömiyerini yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un son filmi “Maddenin Halleri”, dün sona eren Engelsiz Filmler Festivali’nde festivalin yarışma seçkisi “Engelsiz Yarışma” kapsamında “Aether”, “Bina”, “Kız Kardeşler” ve “Küçük Şeyler” filmleriyle birlikte yarışarak En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. 

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını Fırat Sezgin’in üstlendiği film, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip ediyor ve hastanede akan yaşamı anlamaya çalışıyor.

MADDENİN HALLERİ 23 EKİM'DE NEW YORK'TA

Türkiye'de 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve En İyi Belgesel seçilen film, 23 Ekim’de de New York’ta düzenlenen Imagine Science Film Festivali’nde A.B.D. prömiyerini yapacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)