Macron'dan seçim mitingi: Her şey düzelecek diyenlere inanmayın

Fransa’da 10 Nisan'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan Macron ilk seçim mitingini Paris’te düzenledi. Macron, "Emeklilik yaşını indireceğim diyenlere inanmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede 10 ve 24 Nisan tarihlerinde 2 tur şeklinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde miting düzenledi. Fransa'nın başkenti Paris'teki La Defense Arena'da düzenlenen mitinge yaklaşık 30 bin kişi katılırken, Cumhurbaşkanı Macron 2 saat 10 dakika süren bir konuşma yaptı.

Macron konuşmasında, cumhurbaşkanı adayı olan ve ülkedeki emeklilik yaşını 60'a düşürme vaadinde bulunan Ulusal Birlik Partisi’nin (RN) lideri aşırı sağcı Marine Le Pen'le ilgili “Emeklilik yaşını 60'a ya da 62'ye indireceğim, her şey düzelecek diyenlere inanmayın. Bu doğru değil. Daha fazla çalışmak zorunda kalacağımız gerçeğini saklamıyorum" dedi.

Ülkede cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlere göre, 5 yıldır görevde olan Cumhurbaşkanı Macron ve Le Pen'in seçimlerde ikinci tura kalması bekleniyor. (İHA)

Etiketler macron fransa