Maçlarda tribüne Erdoğan pankartları konulması Meclis gündeminde

Pandemi nedeniyle seyircisiz oynanan futbol maçlarında tribünlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartlarının konulması CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından Meclis gündemine taşındı. Başarır "Bu propagandanın statlara taşınması hiçbir şekilde demokratik hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, futbol statlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pankartlarının yer almasını Meclis gündemine taşıyarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sorun önergesi verdi.

Covid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 Futbol Süper Lig’inde maçların seyircisiz oynandığını hatırlatan CHP’li Başarır, “2020-2021 Futbol Süper Ligi’ndeki seyircisiz maçların oynandığı stadyumlarda, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Temizlik-Maske-Mesafe’ yazılı dev pankartlar yer almaktadır. Bu pankartlar ne yazık ki aynı zamanda siyasi bir propaganda amacını da gütmektedir. Zaten tarafsız olması gereken TRT kanallarında, devletin tüm imkânları kullanılarak iktidar partisinin siyasi propagandası yapılırken bir de bu propagandanın statlara taşınması hiçbir şekilde demokratik hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır” dedi.

'DÜNYADA BU TÜR SİYASİ PROPAGANDALARI GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL'

StatlarDA Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında T.C Sağlık Bakanlığı amblemli pankartların yer almasının daha doğru olacağını belirten CHP’li Başarır, “Ne yazık ki en ufak bir zemini siyasi propaganda aracı olarak kullanmaktan çekinmeyen AKP İktidarı, bu uygulamayla da sporu siyasete alet etmiştir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerde bu tür siyasi propagandaları görmek mümkün değildir. Bir ülkenin her yerinde iktidara sahip olan siyasi parti başkanının fotoğrafları yer alıyorsa, bilin ki o ülke, demokrasiden uzaklaşmış demektir" eleştirisinde bulundu. Başarır şu soruları yöneltti:

 

 

1- Stadyumlarda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunması aynı zamanda bir  ‘siyasi propaganda’ değil midir?

2- Futbol statlarının bir siyasi propaganda aracı olarak kullanılması hangi demokratik ilkelerle bağdaşmaktadır?

3- Bu pankartlarda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan görseli tüm pankartı kaplamaktadır. Bu minvalde; ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ nde kişiler, kurumlardan daha mı üstündür?

4- Söz konusu bu uygulama ile spora siyasetin karıştırılması ne derecede doğru bir tutumdur?

5- ‘Temizlik-Maske-Mesafe’ pankartları için neden Sağlık Bakanlığı amblemi değil de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi kullanılmıştır?

6- Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında T.C Sağlık Bakanlığı amblemli pankartların statlarda yer alması daha etkili bir yöntem değil midir? (HABER MERKEZİ)