VİDEO

Luis Figo İstanbul'a geldi, oynadığı en iyi oyuncuları açıkladı

10 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finali için megakente gelen eski futbolcu Figo, kariyeri hakkında da açıklamalarda bulundu.

DUVAR - Portekizli eski futbolcu Luis Figo, UEFA Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a geldi. Mastercard marka elçisi olan Figo, İstanbul’a ilişkin soruları yanıtladı.

Eski futbolcu "Dünyanın her yerinde futbol tutkusu, insanları bir araya getiriyor. Futbolu merkezine alan bu denli büyük ve keyifli etkinliklerde Mastercard ile bir araya geldiğim için çok mutluyum. İstanbul finali yaklaştıkça tıpkı Türkiye'deki futbolseverler gibi benim de heyecanım artıyor. Türk taraftarlarla aynı duyguları hissetmek harika. Bu birlikteliğin benim ve buradaki herkes için unutulmaz bir deneyim olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'RONALDO VE ZIDANE'

Birlikte oynadığı en iyi futbolcuların Brezilyalı Ronaldo ve Fransız Zinedine Zidane olduğunu da vurgulayan Figo, Türkiye'de hangi takımda oynamak isteyebileceği yönündeki soruya ise "Bu konuda politik davranmak durumundayım. Örneğin bu soruya Galatasaray dersem, diğer kulüplere haksızlık etmiş olurum. O yüzden milli takım diyebilirim. Burada büyük kulüpler arasındaki rekabetin Portekiz'deki gibi olduğunu biliyorum. Yaşadığım yerde Türk futbolunu takip etme fırsatı bulamıyorum. Ancak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'u tanıyorum, kendisi iyi bir arkadaşım. Jesus, Türkiye'de ilk yılında harika iş çıkardı. Galatasaray'dan Portekizli Sergio Oliveira'yı da tanıyorum. Türkiye'de çok sayıda Portekizli oyuncunun başarılı olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ev sahibi İstanbul'a ekonomik getirisinin 75 milyon euro olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)