Lufthansa, Tahran uçuşlarını durdurma kararını uzattı

İsrail-İran geriliminin artmasının ardından Tahran uçuşlarını durduran Lufthansa, kararının 18 Nisan'a kadar uzattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İran'ın başkenti Tahran'a yaptığı uçuşları güvenlik gerekçesiyle durdurma kararını 18 Nisan'a kadar uzattığını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, Lufthansa'dan yapılan yazılı açıklamada, "Orta Doğu'da mevcut durum nedeniyle dikkatli bir değerlendirme yapıldığı" belirtildi.

Değerlendirmenin ardından Tahran'a gerçekleştirilecek ve bu kentten yapılacak uçuşların askıya alınmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, "Yolcuların ve mürettebatın güvenliği, her zaman en önemli önceliktir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Lufthansa'nın yalnızca hükümet değerlendirmelerine dayanarak böyle bir karar almadığı, bunun yerine mevcut güvenlik durumunu kendisi değerlendirip bağımsız olarak karar verdiği vurgulandı.

İsrail, 1 Nisan günü, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine hava saldırı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general 7 kişi öldürülmüştü. İran, İsrail saldırısına karşılık vereceğini duyurmuş; İsrail de aynı şekilde karşılık vereceklerini açıklamıştı.

Yaşananların ardından Lufthansa şirketi 10 Nisan'da, Tahran uçuşlarını güvenlik nedeniyle 11 Nisan'a kadar durdurduğunu açıklamıştı. Şirket, 11 Nisan'da ise kararı 13 Nisan gününe kadar uzatmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Lufthansa İran Tahran