Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar: 'İsrail'e ait 6 askeri nokta vuruldu'

Lübnan Hizbullahı, İsrail'e ait altı askeri noktaya saldırı düzenlediklerini duyurdu. İsrail ordusu ise Hizbullah'a ait hedeflerin topçu atışıyla vurulduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmalarının 43'üncü gününde, İsrail-Lübnan sınırında ordu ve Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar da aralıklarla sürüyor. Lübnan Hizbullahı, bugün bir açıklama yaparak, İsrail'in sınırda yer alan altı askeri noktasına saldırdıklarını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sınırdaki Bustan ve Er-Rahib askeri noktalarına güdümlü füze ve 'uygun silahlarla' saldırılar gerçekleştirildiği kaydedildi. Hizbullah daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, İsrail'e ait Ramim, Vadi Sasa, Verde ve Ştulla askeri noktalarına da roket, füze ve güdümlü füzeyle saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH HEDEFLERİ TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU

AA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu da Lübnan topraklarından düzenlenen roket saldırılarına karşılık olarak Hizbullah'a ait hedeflerin topçu atışlarıyla vurulduğunu açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 25 roket atılması sonucu bölgede sirenlerin çaldığı belirtildi. Saldırıda yaralanan olmadığı aktarılan açıklamada, İsrail topçularının roketlerin atıldığı yeri hedef aldığı ifade edildi. Açıklamada, Hizbullah'a ait hedeflerin vurulduğu, buna ilişkin detayların sonra açıklanacağı kaydedildi.

HİZBULLAH: İSRAİL'E AİT İHA'YI DÜŞÜRDÜK

Hizbullah, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail'e ait "Elbit Hermes 450" tipi bir insansız hava aracının (İHA) karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü belirtmişti. Hizbullah'ın açıklamasında, İHA’nın Lübnan’daki sınır bölgesi Celil’e düştüğü kaydedilmişti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve altı İsrail askeri öldü.​​​​​​​ (DIŞ HABERLER)