İsrail ordusundan Lübnan sınırındaki askerlere 'yüksek teyakkuz' emri

İsrail'in kuzeyindeki bir komuta merkezini ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Halevi, 'savunma ve saldırı planlarını onaylayarak' tüm güçlere 'harekete geçmeleri için yüksek teyakkuz' talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ülkenin kuzeyindeki bir komuta merkezini ziyaret etti. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Halevi burada yaptığı açıklamada, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve diğer Filistinli silahlı gruplarla karşılıklı saldırıların yaşandığı kuzeydeki Lübnan sınırına işaret ederek, "Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak" ifadelerini kullandı.

'HEDEF, GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK'

AA'nın aktardığına göre, ziyareti sırasında Halevi, 'savunma ve saldırı planlarını onaylayarak' tüm güçlere 'harekete geçmeleri için yüksek teyakkuzda olmaları' talimatını verdi.

Herzi Halevi, "Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak. Güvenlik durumu, kuzeydeki vatandaşların evlerine döndüklerinde, emniyette hissetmedikleri bir vaziyette kalmayacak" açıklamasında bulundu.

'3 EV YIKILDI, FOSFORA MARUZ KALAN BİR KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI'

İsrail, çatışmaların başladığı 7 Ekim sonrası Gazze Şeridi çevresini ve Hizbullah ile aralıklarla karşılıklı saldırıların yaşandığı kuzeyde Lübnan sınırındaki 4 kilometre mesafelik yerleşim alanlarını boşaltmıştı. İsrail'in açıkladığı rakamlara göre, 120 bin kadarı Lübnan sınır bölgesinden olmak üzere yaklaşık 200 bin İsrailli ülke içinde turistik işletmelere, devlet misafirhanelerine ve farklı yerleşkelere yerleştirilmişti.

13 Kasım Pazartesi günü yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 3 evin yıkıldığı, bir kişinin fosfor dumanından etkilendiği belirtildi.

İKİ ŞEHRE TOPÇU SALDIRISI

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, ülkenin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Muhaybib beldesinde İsrail'in saldırıları nedeniyle 3 evin tamamen yıkıldığı bildirildi. Saldırılarda, Yakup Peygamber'in oğlu Bünyamin'in mezarının da zarar gördüğü aktarıldı.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şab Beldesi ile el-Hiyam şehri yakınlarını da topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi. Bölgede faaliyet yürüten İslami Mesaj İzciler Derneği'nden yapılan açıklamada da İsrail saldırısı sonucu fosfor dumanına maruz kalan bir kişinin Alaaddin Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi.

8 EKİM'DEN BU YANA 74 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜ

Hizbullah da Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar ve yeni saldırılar hakkında dün bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Ali Mehdi Sayfeddin isimli bir Hizbullah mensubunun Kudüs için hayatını kaybettiği' ifade edildi.

Hizbullah, açıklamada ayrıca İsrail işgali altında bulunan Şebaa Çiftlikleri'ndeki Ramta askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, 'uygun silahlarla gerçekleştirilen saldırıda, hedeflerin tam isabetle vurulduğu' ifade edildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 74'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)