İsrailli bakan sivilleri tehdit etti: 'Beyrut da Gazze gibi olur'

Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin konuşan İsrail Savunma Bakanı Gallant, vatandaşların tehdit altında olduğunu ima ederek "Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da yapabiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği ziyarette, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hizbullah'ın Lübnan'ı 'olası bir savaşa sürüklediğini ve hata yaptığını' savuna Gallant, "Hizbullah bu tür hatalar yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da yapabiliriz" dedi. 

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'nin kuzeyinden tehcir edilen Filistinlileri örnek gösteren ve Lübnanlıların da aynı tabloyla karşı karşıya kalabileceğini ima eden Gallant, "Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum" ifadelerini kullandı.  

 

NASRALLAH 'BASKI CEPHESİ OLARAK KALACAĞIZ' DEMİŞTİ

Dün, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensupları için düzenlenen Beyrut'taki "Şehitler Günü" programına video-konferans aracılığı ile katılarak açıklamalarda bulunmuştu. Nasrallah, çatışmalarda ilk defa insansız hava aracı (İHA) ve yarım ton patlayıcı içeren "Burkan" adındaki füzelerin kullanıldığını söylemişti. Nasrallah, "Güney (Lübnan) cephesi bir baskı cephesi olarak kalacaktır" demişti. 

ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine yönelik gerçekleştirilen saldırıların sebebinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından kaynaklandığını belirten Nasrallah, "Eğer ABD, Irak ve Suriye'de kendisine yönelik saldırıların sona ermesini istiyorsa, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmalılar. Sadece bu şekilde (ABD üslerine) saldırılar sona erer" ifadelerini kullanmıştı. 

Lübnan’ın güneyi ve İsrail’in kuzeyindeki sınır üzerinde 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti. Ayrıca, saldırılar nedeniyle Lübnan'da 1'i gazeteci, 3'ü çocuk toplamda 14 sivil, İsrail'de 2 sivil öldü. (DIŞ HABERLER)