Lübnan-İsrail sınırındaki saldırıda Reuters kameramanı öldü, 5 gazeteci yaralandı

Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen İsrail topçu saldırısında Reuters kameramanı İssam Abdullah hayatını kaybetti, 5 gazeteci yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın İsrail sınırında basın mensuplarına yönelik saldırıda 1 gazeteci öldü, 5'i yaralandı.

İsrail-Lübnan sınırında çatışmaları takip eden uluslararası gazeteci grubu İsrail topçu ateşine hedef oldu. Reuters haber ajansına çalışan kameraman Issam Abdullah'ın olayda hayatını kaybettiği, 5 gazetecinin de yaralandığı bildirildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, olay yerinden yaptığı canlı yayında yaralı 2 gazetecinin kendi çalışanları olduğunu duyurdu. Saldırıda hedef alınan aracın tamamen yandığı görüldü.

İSRAİL ORDUSU: OLAYIN AYRINTILARINI İNCELİYORUZ

AA, İsrail ordu sözcülüğünden bir yetkiliye Lübnan sınırında gazetecileri hedef alan saldırıyı sordu.

İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkili, saldırı iddialarına ilişkin, "Tam olarak ne olduğunu anlamak için tüm detayları inceliyoruz" yanıtını verdi. "İsrail ordusunun gazetecileri vurup vurmadığını şu anda teyit edemiyor musunuz?" sorusuna karşılık yetkili, "İncelemelere devam ediyoruz" demekle yetindi.

İsrailli yetkili, olayı reddetmedikleri gibi onaylamadıklarını, detayları incelediklerini kaydetti.

REUTERS: DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEYE ÇALIŞIYORUZ

Reuters'tan yapılan yazılı açıklamada ise "Kameramanımız İssam Abdullah'ın öldürüldüğünü derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, gazetecinin, Lübnan'ın güneyinde canlı yayın yapan Reuters ekibinin bir parçası olduğu bilgisi paylaşılarak şunlar kaydedildi:

"Acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor, bölgedeki yetkililerle çalışıyor ve İssam'ın ailesine ve meslektaşlarına destek oluyoruz. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz ailesiyle. Reuters muhabirleri Thaer Al-Sudani ve Maher Nazeh de yaralanmış olup tıbbi bakım görmekteler. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz aileleriyle birlikte."

İsrail-Filistin çatışması abluka alındaki Gazze Şeridi’nde şiddetli savaş halini aldı. Bu dönemde, İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullah'ı arasında karşılıklı saldırılarla bu bölge de yeniden ısındı. İsrail ordusu, kuzey sınırında teyakkuz halinde bekliyor. (HABER MERKEZİ)