Hamas: İsrail'in konvoyu bombalaması sonucu 70 sivil öldü

Hamas yetkilileri, İsrail'in Gazze'den ayrılan sivillerin konvoyuna düzenlediği hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 70 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'a bağlı Gazze'deki İçişleri Bakanlığı; İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. 

Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı "yeni bir katliam" şeklinde niteledi.

Haberde, 'İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze'nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı' aktarıldı.

BAKANLIK: İSRAİL ÇOCUK HASTANESİNİ VURDU

Gazze'deki Durra Çocuk Hastanesi'nin İsrail savaş uçakları tarafından atılan fosfor bombalarıyla vurulduğu belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfasından açıklama yapan, bakanlık sözcüsü Eşref el-Kudra, kentin doğusundaki çocuk hastanesinin fosfor bombalarıyla vurulmasının ardından boşaltıldığını söyledi. Kudra, daha fazla ayrıntı vermedi.

İSRAİL, EL-EVDE HASTANESİ'NİN TAHLİYESİ İÇİN 2 SAAT SÜRE VERDİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'deki el-Evde Hastanesi'nin tahliyesi için 2 saat süre vermesine ilişkin açıklama yaptı.

Hastanenin tahliyesinin hayatları riske atacağını belirterek İsrail'den kararından vazgeçmesini isteyen Ghebreyesus, "İsrail'den bu kararı geri almasını rica ediyoruz" dedi. Ghebreyesus, tahliyenin sağlık çalışanlarının yanı sıra hastaların da hayatlarını doğrudan riske atacağını belirtti.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin saldırı düzenlemesini ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırılarını kınadı.

MSF, X platformundan "İsrail, el-Evde Hastanesi'nin tahliyesi için sadece 2 saat süre verdi. Çalışanlarımız hastaların tedavisine devam ediyor. Gazze'de ayrım yapmaksızın kan dökülmeye devam edilmesini ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırıları kesin bir dille kınıyoruz" paylaşımında bulundu.

Açıklamada, MSF'nin hastaları ve sahadaki ekiplerini korumaya çalıştığı da vurgulandı. (HABER MERKEZİ)