Lübnan Hizbullahı: İsrail'le çatışmalarda 4 mensubumuz öldü

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, İsrail ile 10 gündür aralıklarla devam eden karşılıklı saldırılarda dört üyesinin öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Hizbullahı, İsrail ile ülkenin güney sınırındaki çatışmalar hakkında açıklama yaptı. 10 günden bu yana aralıklarla devam eden çatışmalarda dört mensubunun öldüğünü duyuran Hizbullah, bu kişilerin kimliğini de açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Hizbullah tarafından yapılan açıklama, örgüte yakınlığıyla bilinen A-Mayadeen TV'nin internet sitesinden paylaşıldı. Açıklamada, kimlik bilgilerine yer verilen dört milisin çatışmalarda hayatını kaybettiği ifade edildi. Hizbullah, mensuplarının hangi çatışmada ne zaman öldüklerine dair herhangi bir detay vermedi. İsrail ordusu, bu sabah sızma girişiminde bulunan silahlı 4 kişiyi öldürdüğünü açıklamıştı.

LÜBNAN'DA İKİ ROKET FIRLATILDI

İsrail ordusundan Lübnan sınırındaki saldırılara ilişkin yapılan yeni açıklamada ise Lübnan topraklarından iki roketin fırlatıldığı belirtildi. Açıklamada, hava savunma sisteminin bir roketi vurduğu, diğer roketin ise açık bir alana düştüğü kaydedildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI 11'İNCİ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 299'u asker 1400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 778 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)