Lübnan sınırında bir subay öldü: İsrail, 28 köyü boşaltıyor

İsrail ordusu, bir subayın Lübnan sınırında tanksavar ateşi sonucu öldüğünü duyurdu. İsrail, Hizbullah'la karşılıklı saldırıların olduğu Lübnan sınırındaki köyleri boşaltma planını uygulamaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmasının 10'uncu gününde, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim de sürüyor. İsrail, Lübnan sınırında tanksavar ateşi sonucu bir subayın öldüğünü açıkladı.

AA'nın Yedioth Aharonoth gazetesinden aktardığına göre, ordu, 24 yaşındaki Teğmen Zvi Granot'un Nurit bölgesinde tanksavar ateşi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Lübnan Hizbullah'ı, dün yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güney sınırında İsrail'e ait iki tankın güdümlü tanksavar füzeleriyle vurulduğunu, beş askeri noktaya silahlı saldırı düzenlendiğini duyurmuş, saldırıda 'bazı İsrail askerlerinin öldüğü, bazılarının yaralandığı' iddia edilmişti.

İSRAİL, SINIRDAKİ KÖYLERİ BOŞALTIYOR

Öte yandan, Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki köyleri boşaltma planını da uygulamaya geçirdi. Plana göre, Lübnan sınırının 2 kilometrelik bölümünde yer alan 28 İsrail köyünde yaşayanlar tahliye edilecek. 

Sınırdaki köylerden Shtula, 15 Ekim Pazar günü Lübnan Hizbullahı'nın füze saldırısında vurulmuş, İsrail medyası saldırıda bir sivilin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşmıştı.

İSRAİL, LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ SİHA VE HELİKOPTERLERLE VURDU

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki hedefleri de silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve helikopterlerle vurdu. Buna göre, İsrail ordusu, Lübnan'ın Keferkila beldesinin batısında yer alan El-Avida Tepesi'ni SİHA ile bombaladı. Saldırıda can kaybı yaşanmadı. Güneydeki Cebel Balat bölgesi ile 'Batı Şeridi' de İsrail helikopterleri tarafından hedef alındı. (DIŞ HABERLER)