Lübnan Hizbullahı: İsrail'le çatışmalarda 3 mensubumuz öldü

Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail ordusuyla çıkan çatışmalarda üç mensubunun daha öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bir askeri kompleksi ve gözetleme noktasını vurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmalarının 18'inci gününde, Lübnan Hizbullahı'nın üç mensubunun İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalar sonucunda öldüğü açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, Hizbullah açıklamasında, Ali Adnan Artel, Mustafa Hüseyin ve İbrahim Muhammed Kaşmer isimli mensuplarının 'cihad görevini yerine getirirken' öldürüldükleri kaydedildi. Söz konusu ölümlere neden olan çatışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH ALTYAPISINA SALDIRI DÜZENLENDİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'ın güneyindeki Şeba Çiftlikleri'ndeki (Dov Dağı) bir hücreye, İsrail'e roket atma girişiminde bulunacakları iddiasıyla saldırı düzenlediği belirtildi. İsrail'in Yedioth Ahranoth gazetesi, ordu sözcüsünden aktardığı haberde, Hizbullah'ın altyapısına yönelik saldırı düzenlendiğini, hedef alınan yerler arasında askeri bir kompleks ve gözetleme noktasının da bulunduğunu yazdı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da İsrail savaş uçaklarının, ülkenin en güneyindeki Kefr Kila ve Tel Nahhas bölgelerine düzenlediği saldırıda Lübnan Hizbullahı'na bağlı 'Sınırsız Yeşil Cemiyeti' merkezini bombaladığını duyurdu.

HERZOG: HİZBULLAH BİZİ SAVAŞIN İÇİNE ÇEKERSE LÜBNAN BEDEL ÖDER

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, pazartesi günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi sırasında Lübnan sınırında Hizbullah'la çatışmalar hakkında konuştu.

Reuters'ın haberine göre, Herzog, 'İsrail'in kuzey sınırında Hizbullah ile savaş peşinde olmadığını, bunun yerine Gazze Şeridi'nde Hamas ile savaşmaya odaklı olduklarını' söyledi. Herzog, "Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki kuzey sınırımızda ya da herhangi bir başkasıyla karşı karşıya gelme peşinde değiliz. Ama eğer Hizbullah bizi bir savaşın içine çekerse Lübnan'ın bedel ödeyeceği net olmalı" ifadelerini kullandı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI 18'İNCİ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi. Çatışmalarda 20'si Filistinli, üçü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 26 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden altı, Hamas’tan üç, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da iki kişi öldü, biri gazeteci dört sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da üç İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)