Netanyahu'dan Lübnan sınırında Hizbullah'a tehdit: 'İsrail'le savaşa girmek hayatlarının hatası olur'

Lübnan sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya gelen Netanyahu, Hizbullah'ın 'savaşa girmekle hayatının hatasını yapacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya geldi. Netanyahu, 'Gazze savaşının İsrail için bir ölüm kalım meselesi olduğunu' söyledi. Hizbullahı da uyaran Netanyahu, "İsrail ile savaşa girerlerse büyük bir yıkım olacak" dedi. Lübnan'daki Hizbullah'ın 'savaşa girmekle hayatının hatasını yapacağını' söyleyen Netanyahu, askerlere hitap ettiği konuşmasında, 'bir varoluş savaşı verdiklerini' savundu.

'HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ'

İsrail'in 'kuzeydeki tehdidi durdurmak güneyde de Hamas'ı yer yüzünden silmek için' iki savaş yürüttüğünü ifade eden Netanyahu, Hizbullah'ın henüz savaşa girip girmek istediğini bilemediklerini belirtti. Netanyahu, Hizbullah ve Lübnan'ı hedef aldığı açıklamasında, şunları kaydetti: "Eğer Hizbullah savaşa girmek isterse 2006 Temmuz Savaşı'nı özleyecek. Hayatının hatasını yapacak. Onu hayal edemeyeceği bir güçle sakat bırakacağız. Bu Hizbullah ve Lübnan için feci olacak. Her türlü senaryoya hazırız."

8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 22 Hizbullah üyesi ile biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetmişti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)