Lübnan-İsrail sınırında yeni çatışmalar: 3 Hizbullah üyesi öldürüldü

Hizbullah örgütü ve İsrail ordusu arasında Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar düzenlendi. 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah üyelerinin sayısı 16'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmasının 7 Ekim'de yeniden şiddetlenmesinin ardından Lübnan sınırındaki füze saldırıları ve çatışmalar devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İsrail ait Dovev yerleşim biriminde yer alan ve içinde askerlerin de bulunduğu askeri aracın güdümlü füze ile hedef alındığını açıkladı.

Saldırıdan sonra hedef alınan askeri aracın yanına gelmek isteyen bir İsrail tankının da anti tank füzesi ile vurulduğu belirtildi.

Hizbullah saldırısının ardından İsrail savaş uçakları da sınır üzerinde yer alan bazı bölgelere bombardıman düzenledi.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının Yarin ve El Cubeyl beldeleri arasında yer alan vadiye hava saldırısı düzenlediği aktarıldı.

Ayrıca İsrail savaş uçaklarının, ikinci defa Yarin çevresini vurduğu ifade edildi. 

İSRAİL'LE ÇATIŞMALARDA ÖLEN HİZBULLAH ÜYESİ SAYISI 16'YA ÇIKTI

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hizbullah'ın "3 mensubunun görev sırasında hayatını kaybettiği" ifade edildi. Söz konusu Hizbullah üyelerinin nerede ve nasıl öldüğüne ilişkin detay paylaşılmadı.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah üyelerinin sayısı 16'ya yükseldi. (HABER MERKEZİ)