Londra'da Gazze'ye destek eylemi: 'Katliamı durdurun'

İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının üçüncü haftasında Gazze'ye destek eylemi için bir araya geldi. Eylemciler, ateşkes çağrısını yineledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik hava ve kara harekatlarını genişletmesinin ardından bugün binlerce kişi İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelerek Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

BBC'nin haberine göre, eylemciler, bugün erken saatlerde Golden Jubilee köprüsünün yakınlarında toplanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta da 100 bin kişinin Gazze için yürüdüğü Londra'nın yanı sıra bugün İngiltere'nin Manchester kenti ve İskoçya'nın en büyük kenti Glasgow'da da Gazze'ye destek eylem ve yürüyüşlerinin yapılması bekleniyor.

'İŞGALE SON VERİN'

Bugün Londra'daki eylem için toplanan kalabalık, ellerinde "Gazze, katliamı durdurun" ve "Filistin'i özgürleştirin, İsrail işgaline son verin" yazılı dövizler taşıdı. Eylemcilerin toplandığı noktada kurulan ses siteminden yapılan anonslarda da "İsrail'i silahlandırmaya son verin. Gazze'yi bombalamayı kesin" sloganları duyuldu. Burada toplanan göstericiler ayrıca "Hepimiz Filistinliyiz" ve "Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak" sloganları attı.

METROPOLİTAN POLİSİ: 1000 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan, kentte yapılması planlanan gösteri öncesi açıklama yapan Londra Metropolitan Polisi, Londra'nın Embankment, Whitehall, Strand, Westminster ve Waterloo Köprüleri çevresinde geniş kalabalıkların toplanmasını beklediklerini, 1000'den fazla polis memurunun bu kapsamda görevlendirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Suella Braverman, 11 Ekim'de ülkede bazı durumlarda 'Filistin bayrağı sallamanın yasal olmayabileceği' açıklamasını yapmıştı. Bugünkü gösteride de eylemcilerin Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katıldığı görüldü. 

İSKOÇYA BAŞBAKANI: GECE NASIL UYUYORSUNUZ BİLMİYORUM

İskoçya Başbakanı Humza Yousaf da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail bombardımanı altındaki Gazze’de dün iletişimin kesildiğini belirterek Gazze’de bulunan kayınvalidesi ve ailesinden haber alamadıklarını açıkladı.

Başbakan Yousaf, yaptığı açıklamada “İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ne yazık ki kayınvalidemden haber alamadık. Benim endişem, işlemedikleri bir suç yüzünden acı çeken tüm masum insanlar için. Çocuklar ölürken barış için oy vermediyseniz, geceleri nasıl uyuduğunuzu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Yousaf, dün gece yaptığı açıklamada da “Gazze yoğun bombardıman altında. Telekomünikasyon kesildi” demişti. (DIŞ HABERLER)