Ailesi Gazze'de mahsur kalan İskoçya Başbakanı: Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuk ölmeli?

İsrail'in saldırdığı Gazze'deki ailesinin geceyi ölmeden atlatması için dua ettiğini söyleyen İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, "Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'nin halihazırda yoğun bombardıman altında olduğunu ve telekomünikasyonunun kesildiğini belirterek, "Dünyanın artık yeter demesi için (Gazze'de) daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" ifadesini kullandı.

Birleşik Krallık'a bağlı olan İskoçya'nın başbakanı Hamza Yusuf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin'in Gazze Şerdi'nin İsrail tarafından yoğun saldırı altında olduğunu, telekomünikasyonun kesildiğini ve neredeyse 3 haftadır bu bölgede mahsur kalan ailesine ulaşamadıklarını belirtti.

İskoçya Başbakanı, "Sadece geceyi sağ geçirmeleri için dua edebiliyoruz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Yusuf, 9 Ekim'de yaptığı açıklamada, Filistinli eşinin annesi ve babasının Gazze'de mahsur kaldığını bildirmişti.

Hamza Yusuf, eşinin İskoçya'da yaşayan annesi ve babasının, çatışmalar başladığı sırada gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze'de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını belirtmişti. Yusuf, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

Yusuf'un, Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, 13 Ekim'de paylaştığı videoda, gözyaşlarına hakim olamamış ve "İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?" demişti. (HABER MERKEZİ)