Liverpool'dan UEFA'ya resmi soruşturma çağrısı: 'Neden gaz yedik?'

Liverpool, Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi yaşananlar nedeniyle UEFA'ya soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Liverpool, Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi yaşananlardan sonra 'güvenlik2 gerekçesi öne sürülerek yaklaşık yarım saat geç başlamıştı. UEFA, yaşananların binlerce kişinin 'sahte bilet satın alması' sebebiyle yaşandığını iddia etmişti.

BBC'nin haberine göre; bin sterline bilet alan bir Liverpool taraftarı, "Maça 45 dakika kala, oturacağımız bölgenin dolduğu söylendi" dedi.

Liverpool'un eski futbolcularından Jamie Carragher da Twitter hesabından "Ailemiz ve arkadaşlarımız dışarı çıkarken biber gazı yediler. Şoke edici bir UEFA organizasyonu" paylaşımını yaptı.

'TARAFTAR BUNU YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLDİ'

Liverpool kulübünden yapılan açıklamada "Bu akşam Stade de France'da, stadyuma giriş ve güvenlik zincirinin kırılması nedeniyle Liverpool taraftarlarının yaşadıklarından büyük üzüntü duyduk. Bu Avrupa futbolunun en büyük karşılaşması ve taraftarlar bu akşam tanık olduklarımızı yaşamak zorunda değildi. Bu kabul edilemez olayların nedeninin belirlenmesi için resmi soruşturma başlatılması isteğimizi yazılı olarak ilettik" denildi.

UEFA: YAŞANANLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Fransız emniyeti ve güvenlik güçleriyle yaşananların değerlendirileceğini söyleyen UEFA yönetimi ise.

"Karşılaşmanın başlama saatine doğru, Liverpool tarafındaki turnikeler binlerce sahte bilet almış taraftarın, o biletlerle geçiş yapmaya çalışması nedeniyle tıkandı. Bu durum, çok sayıda taraftarın içeriye girmek için birikmesi ile sonuçlandı. Bu nedenle başlama düdüğü 35 dakika ertelendi ki stadyuma, gerçek bileti olan, olabildiğince fazla taraftar alınabilsin. Stadyum dışında başlama vuruşu sonrası da yığılmanın devam etmesi nedeniyle polis orayı dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullandı" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)