Liverpoollu Matip'in kardeşine ve hamile eşine gaz: Finale giremediler

Şampiyonlar Ligi finali, stadyum gişelerinde yaşanan yığılma yüzünden yarım saat geç başladı. Liverpoollu Matip'in kardeşi ve hamile eşi de polisin kullandığı biber gazından etkilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın başkenti Paris’teki Parc de France Stadyumu’nda Liverpool ve Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı, stadyum gişelerinde yığılma yaşanması nedeniyle yaklaşık yarım saat gecikmeli başladı.

RMC Sports’un haberine göre gişe kuyruklarında bekleyen bir grup taraftar turnikelerin üzerinden atlayarak stada girmeye çalıştı. Polis taraftarlara biber gazı ile saldırarak stadyuma girişleri kapattı. Çok sayıda Real Madrid ve Liverpool tarafları, biletleri olmasına rağmen stada giremedi.

SkySport muhabiri Florian Plettenberg’in aktardığına göre Liverpool’un Kamerunlu defans oyuncusu Joel Matip’in ailesi de biber gazından etkilendi. Matip'in kardeşi Marvin Matip ve hamile eşi, stadyuma girmeye çalışırken biber gazına maruz kaldı ve maça giremeyerek stadyum yakınındaki bir restorana sığınmak zorunda kaldılar.

Biber gazı kullanımına tepki gösteren Marvin Matip "Stadyumun etrafındaki ve içindeki organizasyon bir Şampiyonlar Ligi finaline layık değil. Çocukların ve taraftarların olduğu alanda biber gazı kullanmak tehlikeli” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)