Lisede 'MİT memurluğu' vaadiyle cinsel istismar: Bir öğrenci daha şikayetçi oldu

Konya'da okul müdürü ile elektrik ustasının "Seni MİT'te işe sokacağız" vaadiyle bir öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu soruşturmada yeni gelişme: Bir öğrenci daha savcılığa başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da bir lisenin müdürü olan Harun Avcu, iddiaya göre lise son sınıf öğrencisi G.A.'yı (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırdı. Harun Avcu'nun kendisini MİT mensubu olarak tanıtan arkadaşı, elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) G.A.'ya uzun süre cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. 

DHA'nın haberine göre Ahmet Mandal ve Harun Avcu tutuklandı. Soruşturma kapsamında G.A. ile Ahmet Mandal'ın bir başka okulun müdürü olan A.S.K.'nin makamında 'dini nikah' kıydıkları da ileri sürüldü. A.S.K, eşi M.K. ve kendisini Ahmet Mandal'ın koruması olarak tanıtan A.A gözaltına alındı. Bu kişiler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olayın ardından başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. G.A.'nın arkadaşı olan K.K.'nin ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu" dediği öğrenildi.

Öte yandan olayın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. İki müfettişin görevlendirildiği soruşturmada iki okul müdürü de açığa alındı. Harun Avcu'nun okuluna başka bir müdür atandı. (HABER MERKEZİ)