'Seni MİT'te işe alacaklar' diyen müdürler ifade verdi

Konya'da, "Seni MİT'te işe alacaklar" diyerek lise öğrencisi G.A.'nın istismarına yardım ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan müdürler, ifadelerinde kandırıldıklarını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da lise öğrencisi G.A.'yı "Derslerinde başarılısın. MİT seni işe almak istiyor diyerek 35 yaşındaki Ahmet Mandal'la tanıştıran iki okul müdürleri H.A. ve A.S.K. haklarında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Müdürler, ifadelerinde kandırıldıklarını öne sürerek suçlamaları reddetti.

'TAŞIDIĞIM MİT KİMLİĞİ DEĞİL DERNEK KİMLİĞİYDİ'

DHA'nın haberine göre, cinsel istismar olayının organizasyonunda yer alan okul müdürleri H.A. ve A.S.K., kendilerini Mandal’ın kandırdığını iddia etti. Lise öğrencisi G.A.'nın ailesinin şikayeti ile ortaya çıkan olayda okul müdürü H.A., 17 yaşındaki öğrencisini 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek MİT personeli olarak Ahmet Mandal’la tanıştırmış, sonrasında başka bir okulun müdürü olan A.S.K’nin odasında dini nikah kıydığı öğrenilmişti. G.A.’nın şikayetinin ardından Mandal, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklanırken, okul müdürleri de serbest bırakıldı.

Okul müdürü H.A.'nın ifadesinde, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi 'MİT’çiyim' diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. Tutuklanan Mandal'ın, ifadesinde, ''Taşıdığım MİT kimliği değil, bir derneğe ait kimlikti. Ben kimseye tecavüz etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

Öte yandan olayın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü de Rehberlik Araştırma Merkezi’nden iki öğretmen görevlendirerek lise son sınıf öğrencisi G.A.’ya psikolojik destek sağlıyor. G.A.’nın isteğine bağlı okul değişikliği de yapılabilecek. (HABER MERKEZİ)