Linç kampanyası bezdirdi: Miçotakis’le tartışan Hollandalı gazeteci Yunanistan’ı terk ediyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le göçmen politikası nedeniyle tartışan Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, uğradığı saldırıların ardından ülkeyi terk etme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, göçmen politikası nedeniyle geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le kameralar önünde yaşadığı tartışma sonrasında ülkeyi terk etme kararı aldı. Beugel bu kararı, kendisine yönelik linç ve şiddet kampanyasının gölgesinde aldığını açıkladı. Yunanistan medyası Beugel’in söz konusu kararı komşu ülkede güvenliğinden endişe ettiği için almak zorunda kaldığını yazdı.

Beugel geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanlık Konutu’ndaki bir basın toplantısında Miçotakis’le mülteci ve göçmenler meselesi yüzünden karşı karşıya gelmişti. Beugel Miçotakis’i mülteci krizi konusunda ‘yalan söylemekle’ itham etmişti. Miçotakis kameralar önünde kendisine ve hükümetine yönelik eleştirileri ve iddiaları sert bir dille yalanlamıştı. Bu gelişme sonrasında da, Yunanistan’daki hükümet yanlısı medya Beugel’i topa tutmuş, ‘Türkiye ajanı’ olmakla itham etmişti.

‘TÜRK SEKS İŞÇİSİ OLMAKLA SUÇLAYIP TAŞ ATTI’

Beugel Miçotakis’le yaşadığı tartışma sonrasında fiziksel saldırıya da maruz kaldı. Hollandalı gazeteci ilk olarak bir mağazada bir kişinin sözlü tacizine maruz kaldı. Sonrasındaysa bir taşla darbelendi. Saldırı sonrasında Beugel yaralandı ve ilk şoku atlattıktan sonra ”Bir erkek yüzüme taş fırlattı. Beni Türk bir seks işçisi ve ajanı olmakla suçlamaya kalktı. Bana Türkiye’ye gitmemi salık verdi” açıklamasında bulundu.Beugel ayrıca, son dönemde sosyal medya kullanıcılarının da yazılı tacizine maruz kaldı. Bazı Yunanistanlı muhalif medya kuruluşları, Beugel’in istihbarat unsurlarının da takibinde olduğu iddiasını kamuoyuyla paylaştı.

SALDIRGANIN BULUNMASINI TALEP ETTİ

Beugel bu gelişmelerin ardından yakınlarının kendisine Yunanistan’dan ayrılma tavsiyesinde bulunduklarını ve kendisinin de bu tavsiyeyi dikkate aldığını açıkladı. “Bir an önce Yunanistan’dan ayrılmamı tavsiye ettiler” diyen Hollandalı gazeteci, tepkilerin yatışmasından sonra Yunanistan’a dönmeyi gündemine alabileceği mesajını da verdi.
Beugel Yunanistan’dan ayrılmadan önce resmi makamlardan kendisine saldıran şahsın bulunmasını da talep etti. Son gelişmeler karşısında başta Yunanistan ve Hollanda olmak üzere birçok ülkeden basın kuruluşları Beugel’e dayanışma mesajları gönderdi.