Limak Bodrum'daki sit alanına ve ormana otel yapacak

Limak tarafından Bodrum’da orman ve sit alanında yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bodrum’a bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde 36 bin 220,89 metrekarelik ormanlık alanda yapmayı planladığı 'Turizm Konaklama Tesisi' projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyasını 4 Aralık’ta Muğla Valiliği’ne sundu. 8 Aralık’ta ise ÇED süreci başlatıldı.

Proje alanı, orman ve sit alanı olarak geçiyor. 

ŞİRKET 49 YILLIĞINA TAHSİS HAKKI KAZANDI

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi’ kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı. Buna göre şirket, projeyi yapmak üzere 49 yıllığına tahsis hakkı kazandı.

Şirket, 354 milyon lira yatırımla 312 ada 1 parselde bulunan 36 bin 220,89 metrekarelik araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyor. Turizm tesisinde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobi bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.